EUROCOPA 2021

¿Qui és Christian Eriksen?

L’elegant centrecampista, de 29 anys, és l’estrella de la selecció danesa i ve de guanyar la Lliga italiana amb l’Inter de Milà

¿Qui és Christian Eriksen?
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Christian Eriksen ha arribat a l’Eurocopa després d’una temporada a l’Inter de Milà amb menys protagonisme que altres anys, tot i que ha guanyat la Lliga italiana amb Antonio Conte a la banqueta. Un centrecampista summament elegant, de 29 anys, que es va propulsar sobretot al Tottenham quan va ser subcampió de la Champions amb Mauricio Pochettino.

Eriksen, estrella de la selecció de Dinamarca malgrat la seva davallada, arribava a la cita continental amb més de 100 internacionalitats després de 10 anys amb la selecció. Morten Olsen el va fer debutar a Sud-àfrica el 2010 i el va convertir en el jugador més jove del Mundial i després ha anat adquirint galons fins a convertir-se en un referent absolut del conjunt del seu país. Per això el seu col·lapse en l’estrena a l’Eurocopa ha commocionat a tothom, però amb particular dolor a Dinamarca.

Centrecampista fi

Centrecampista amb arribada, amb gran capacitat de proporcionar assistències, ha vist com la seva cotització ha anat pujant al llarg de la seva carrera des que va debutar a l’Ajax d’Amsterdam el 2009, on va créixer en les categories inferiors. Va guanyar Copes i Lligues holandeses, cosa que el va portar ràpidament a la selecció.

L’agost del 2013 es va anunciar la seva marxa al Tottenham a canvi de 13,5 milions d’euros, on va estar durant set anys. El seu èxit més gran va ser arribar a la final de Champions.

Notícies relacionades

A la fase de classificació del Mundial del 2018 va sobresortir amb 11 gols i tres assistències, però ja al Mundial la seva actuació va resultar grisa. El 2020 va ser traspassat a l’Inter de Milà i presentat a so de bombo i platerets. Abans d’això va sortir més d’un estiu a les portades dels diaris esportius de Barcelona. A l’Inter tot just ha jugat 34 partits i ha anotat 4 gols en totes les competicions.

Eriksen no va tenir bona química amb Conte durant la primera part de la temporada i es va dir que volia sortir al mercat d’hivern. No obstant, va anar entrant en els plans de l’italià, l’equip va créixer i al final va acabar guanyant el títol, però el danès ha admès que mai ha acabat de sentir-se còmode als esquemes de Conte. Tot i així, durant els últims dies s’ha especulat que Eriksen sigui traspassat de tornada al Tottenham, que acaba de fitxar precisament Conte.

Temes:

Eurocopa 2021