DEL PENAL A BENZEMA AL PENAL DE MILITAO

El Madrid plora pel VAR

  • «Estic molt enfadat, m’han d’explicar la regla de les mans en els penals», denuncia Zidane

  • «L’arbitratge ens deixa inquiets», explica Emilio Butragueño, crític amb l’actuació de Martínez Munuera

El Madrid plora pel VAR
2
Es llegeix en minuts

Era, i és, i potser serà, la jugada de la Lliga. Un córner a favor del Sevilla va acabar canviant tot el paisatge del partit. Va iniciar en solitari el contraatac el Madrid arribant Benzema a l’àrea andalusa, en què va ser víctima d’un penal a càrrec de Bono. Però el VAR va detectar en l’origen de la jugada una mà de Militao a l’àrea de Courtois. Després de revisar a la pantalla l’acció, sent observat molt de prop per Zidane, Martínez Munuera va indicar penal, que va marcar Rakitic. Del possible 2-1 a l’1-2 en una jugada decisiva.

«Estic molt enfadat, m’han d’explicar la regla de les mans en els penals», va dir després Zidane, a qui es va veure la versió més crítica amb els col·legiats. No només perquè va espiar darrere de Martínez Munuera, sinó perquè tot just acabar el partit es va dirigir al centre del camp per demanar-li explicacions. I l’àrbitre els hi va donar, tot i que no va convèncer el tècnic francès.

«Vaig demanar una explicació a l’àrbitre i me l’ha donat. No m’ha servit. Xiula ell i no passa res, és així, però és molt complicat perquè hem fet un bon partit, mereixíem molt més», va explicar Zidane. «No m’agrada parlar dels àrbitres, mai m’hi he ficat, però la sensació no és bona», va afegir després l’entrenador blanc.

Al final, el Madrid va empatar, però no depèn de si mateix per guanyar la Lliga. Només l’Atlètic gaudeix ara d’aquest privilegi. Va malgastar l’equip de Zidane aquesta possibilitat amb l’empat contra el Sevilla (2-2) com abans ja l’havia malgastat el Barça dissabte passat al Camp Nou contra l’Atlètic (0-0). No va guanyar cap dels quatre candidats al títol.

«No estem tenint sort en aquest tipus de jugades. Hem tingut jugades semblants durant la temporada i la decisió ha tornat a ser contrària als nostres interessos», va denunciar Emilio Butragueño, director de relacions institucionals del Madrid.

Notícies relacionades

«Ha sigut una jugada decisiva, perquè si no era penal del Madrid, amb l’impacte que podia tenir a la Lliga. Ens genera incertesa, perquè hi ha hagut accions molt semblants al nostre favor en què la decisió ha sigut diferent. Ens deixa una mica inquiets».

Martínez Munuera va ser el col·legiat que va xiular dos penals a Lenglet: un al clàssic, a Ramos, al Camp Nou (1-3) i un altre, també a l’estadi blaugrana, contra el Cadis en l’últim sospir del partit (1-1).