FUTBOL

Barça B-UCAM Múrcia i Andorra-Sanse, les primeres eliminatòries del ‘play-off’ d’ascens a Segona A

Extremadura acull una fase final a partit únic que determinarà els ascensos i la composició de la nova Primera RFEF

Barça B-UCAM Múrcia i Andorra-Sanse, les primeres eliminatòries del ‘play-off’ d’ascens a Segona A
2
Es llegeix en minuts

La comunitat d’Extremadura acollirà, a partir d’aquest cap de setmana, la fase final pel ‘play-off’ d’ascens a la Lliga SmartBank, la Segona Divisió professional del futbol espanyol. Aquest dilluns al migdia s’ha celebrat el sorteig al Palau de Congressos de Mèrida (12.30h) amb els aparellaments dels 16 conjunts classificats per a aquesta nova fase d’ascens, en la qual els equips perdedors de les eliminatòries ja tenen assegurada la seva presència a la pròxima Primera RFEF.

Barça B i Andorra, els classificats com a segon i tercer al grup 3C, han quedat aparellats amb UCAM Múrcia i Reial Societat ‘B’, respectivament. Blaugrana i pirinencs hauran de passar dues eliminatòries a partit únic si volen estar l’any que ve a Segona. L’UD Eivissa, campió del grup català, ha quedat aparellada amb la Castella de Raúl González.

El Barça B s’enfrontarà el diumenge 16 de maig a l’UCAM Múrcia al camp Vicente Sanz, de la localitat de Don Benito. Els jugadors de García Pimienta es van imposar ahir al filial del Vila-real (3-4) en un partit que els assegurava la segona plaça per al sorteig. Els blaugrana, que no podran comptar amb Ilaix ni Mingueza, podien aparellar-se també amb segons classificats i així ha sigut, sent de les últimes boles en sortir.

L’equip del Principat, per part seva, va aparèixer a les primeres de canvi i el dissabte 15 es veurà les cares amb la Reial Societat ‘B’ al Francisco de la Hera. El filial donostiarra, comandat per Xabi Alonso, va assegurar la primera plaça després d’imposar-se al Tudelano (1-2) i es va classificar per a la ronda eliminatòria contra l’Andorra de Piqué, que al seu torn va patir per derrotar l’Alcoià (2-3) i desbancar el Nàstic de Tarragona.

Aquests han sigut tots els aparellaments del sorteig:

La primera ronda tindrà lloc el pròxim cap de setmana, entre el dissabte 15 i el diumenge 16 de maig. Dilluns que ve se celebrarà l’últim sorteig que decidirà els quatre encreuaments finals, que es dirimiran la setmana següent, entre el dissabte 22 i el diumenge 23 de maig.

Així serà el format i les seus d’aquesta fase

Notícies relacionades

Els guanyadors de les vuit eliminatòries (amb pròrroga però sense tanda de penals excepte als duels entre equips que hagin acabat al mateix lloc durant la segona fase de 2ªB) accediran a la ronda definitiva ronda d’aquest ‘play-off’. Aquesta ronda certificarà els quatre equips que jugaran a Segona Divisió la temporada vinent. El dilluns 17 de maig se celebrarà un nou sorteig per a aquestes segones eliminatòries per l’ascens al futbol professional.

Badajoz, Almendralejo, Villanueva de la Serena i Don Benito seran les seus dels partits que acull Extremadura. El Nuevo Vivero, el Francisco de la Hera, el Municipal i el Vicente Sanz, són els estadis triats per a aquesta nova fase d’ascens i podran comptar amb el 50% d’aforament. De moment es desconeixen els horaris de les eliminatòries.