POLÈMICA A LES XARXES

El Hertha de Berlín exclou l’exporter Jens Lehmann de la seva directiva per un missatge racista

«¿És Dennis el vostre negre per complir la quota?», va comentar el porter retirat sobre la participació de l’exjugador de color Aogo en una retransmissió de Sky

El Hertha de Berlín exclou l’exporter Jens Lehmann de la seva directiva per un missatge racista
2
Es llegeix en minuts

L’exporter internacional alemany, Jens Lehmann, ha perdut el seu càrrec al Hertha Berlín, com a membre del Consell de Vigilància, a causa d’un missatge racista en el qual preguntava si l’exjugador Dennis Aogo, comentarista de la televisió Sky, formava part d’«una quota de negres».

«¿És Dennis el vostre negre per complir la quota?», va escriure Lehmann en un missatge de WhatsApp que va acabar arribant a Aogo.

«¿Això és de debò, Jens Lehmann? El missatge segur no era per a mi», va reaccionar l’exdefensa en un missatge a les seves xarxes socials. Això va provocar que Lehmann es convertís en blanc de crítiques. Anteriorment, Lehmann havia minimitzat en declaracions públiques el perill que representa el coronavirus.

L’exporter ha reaccionat avui a través de Twitter i ha dit que el seu missatge havia creat una mala impressió per la qual s’havia disculpat amb Aogo. «Com a exinternacional té molts coneixements, es presenta molt bé i dona quota a Sky», ha mirat d’explicar l’exporter, que formava part del Consell de Vigilància del Hertha com a representant del grup inversor de Lars Windhorst.

No al racisme

Un portaveu de Windhorst va anunciar que el contracte de Lehmann com a assessor amb l’empresa Tennor Windhorst havia sigut rescindit i amb això també se’l retirava del seu càrrec al Hertha. El president del club, Werner Gegenbauer, havia dit abans que no hi havia lloc entre els berlinesos per a persones que pregonessin el racisme, i va celebrar posteriorment la decisió del grup empresarial alemany.

«Aquest tipus de postures no corresponen als valors que defensa el Hertha. El Hertha es distancia de tota forma de racisme. Per això celebrem la decisió del consorci Tennor», va dir Geggenbauer. Windhorst ha invertit a través de la seva empresa més de 300 milions d’euros en el Hertha i la seva idea és que el club, que actualment lluita contra el descens, es converteixi en un habitual d’Europa.

Pas per la ‘Mannschaft’

Notícies relacionades

Jens Lehmann va jugar al Schalke, el Milan, el Borussia Dortmund, l’Arsenal i l’Stuttgart. Amb el Schalke va guanyar la Copa de la UEFA el 1997, amb el Dortmund va ser campió alemany el 2002 i amb l’Arsenal, campió anglès el 2004. A més va ser el porter titular d’Alemanya al Mundial 2006 i a l’Eurocopa 2008, relegant a la suplència el gran Oliver Kahn.

Dennis Aogo, fill de pare nigerià i mare alemanya, també va vestir la samarreta nacional en dotze ocasions i va ser l’encarregat de comentar la tornada de la semifinal de la Lliga de Campions entre el Manchester City i el PSG a Sky.

Temes:

Berlín