’MERCATO’ RÈCORD

El Bayern fitxa Nagelsmann i es converteix en l’entrenador més car de la història

Els bavaresos pagaran 25 milions pel substitut de Flick, que va anunciar la seva marxa a final de temporada

Laporta es queda sense el tècnic del Leipzig, un dels seus favorits per ocupar el tron de Koeman

El Bayern fitxa Nagelsmann i es converteix en l’entrenador més car de la història
1
Es llegeix en minuts

Ja és oficial. Julian Nagelsmann serà a partir d’aquest juliol el nou entrenador del Bayern de Múnich en substitució de Hansi Flick, segons va informar aquest dimarts el club bavarès en un comunicat. L’entrenador revelació de la Bundesliga, de 33 anys, ha tancat un acord amb el club per cinc temporades per la qual cosa el Bayern podria arribar a pagar, segons informen mitjans alemanys com Bild, fins a 25 milions d’euros si s’inclouen totes les primes acordades.

Aquest serà el traspàs més car d’un tècnic en la història del futbol, superant els 15 milions pagats pel Chelsea al Porto el 2011 per André Villas-Boas. Oliver Kahn, membre del consell d’administració del FC Bayern i pròxim president del club, es va mostrar «convençut» que el nou tècnic contribuirà a «construir exitosament» el «futur esportiu» de l’equip.

L’actual preparador del RB Leipzig era un dels candidats més ben posicionats per substituir Koeman a la banqueta blaugrana des que Laporta va agafar les regnes del club.

El president dels bavaresos, Herbert Hainer, va assegurar que Nagelsmann pertany a «una nova generació d’entrenadors» i que, «malgrat la seva joventut» ja ha demostrat una «impressionant trajectòria». «Estem convençuts que amb Julian Nagelsmann prosseguirem amb els grans èxits dels anys previs», va afegir Hainer.

Notícies relacionades

El diari esportiu Kicker ja assenyalava Nagelsmann com l’únic candidat per reemplaçar Flick, que apunta a la ‘Mannschaft’, però va advertir que el preu del traspàs li dificultarà a l’equip bavarès fitxatges «espectaculars».

Nagelsmann, l’entrenador més jove de la Bundesliga, va arribar a la primera categoria amb 28 anys al capdavant del Hoffenheim, a qui va portar de la permanència a la Lliga de Campions en una temporada. El 2019 va saltar al RB Leipzig, al qual ha portat també en dues ocasions consecutives a les competicions europees i l’any passat, fins a les semifinals de la Lliga de Campions, on van caure contra el PSG.

Temes:

Bayern Munic