EL RIVAL DEL MADRID

El canvi del Chelsea és Tuchel

  • El tècnic alemany va començar la Champions amb el PSG i l’acabarà amb el Chelsea: tots dos equips són a les semifinals

  • L’equip londinenc s’ha convertit en un rival gairebé invulnerable: en 16 dels 21 partits va mantenir la porteria a zero.

El canvi del Chelsea és Tuchel
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Campió de Lliga, de Copa, de Copa de la Lliga i subcampió d’Europa 2020. Semblant bagatge no va ser suficient per a Nasser al-Khelaïfi, que al desembre va acomiadar l’autor d’aquella temporada gairebé perfecta. Thomas Tuchel era l’entrenador del París Saint-Germain i es va trobar de cop al carrer. Només va estar a l’atur un mes. El Chelsea el va contractar. Roman Abramovich tenia més motius, resultats en mà, per fer fora un mite blue com Frank Lampard.

El Chelsea i el PSG són a la semifinal de la Champions. Seria un gag que tots dos equips juguessin la final. Millor encara: que la disputés Tuchel i no el PSG que el va acomiadar creient que no la guanyaria amb el tècnic alemany, de 47 anys, i que va irrompre en l’elit per la seva traça en el Borussia Dortmund, tot i que només conquistés una Copa en dues temporades.

Al PSG no li ha anat malament, ni de bon tros amb Mauricio Pochettino, però millor li ha anat al Chelsea amb Tuchel al tornar a una semifinal de la Champions set anys després de l’última. Només ha creuat aquesta estació dues vegades: una amb José Mourinho eliminant el Liverpool (2008) i una altra amb Roberto di Matteo acomiadant el Barça (2012). El primer va perdre la final per penals i el segon la va guanyar per penals.

Nou gols en contra

Tuchel no és Mourinho ni Di Matteo però s’aproxima a ells en un detall: ha dotat l’equip d’una fiabilitat defensiva extraordinària. El tècnic ha dirigit el Chelsea en 21 partits des que va arribar al gener i en 16 d’aquests ha mantingut la porteria a zero. Ha encaixat només nou gols, però cinc li van caure de cop abans el West Bromwich Albion (2-5).

Notícies relacionades

Tuchel va ser elegit, entre altres raons, per extreure el màxim rendiment a dos dels fitxatges capitals de l’estiu passat, en el qual el Chelsea va ser el club que més va gastar d’Europa a l’invertir gairebé 250 milions. Aquests dos fitxatges són alemanys: Timo Werner, de 25 anys, del Leipzig, i Kai Havertz, de 21, procedent del Leverkusen.

El Chelsea de Tuchel pertany al club dels tècnics que aposten per la fórmula dels tres centrals, amb dos laterals carrilers, conservant dos pivots de tipus defensiu (Kanté i Jorginho, lesionat Kovacic) per blindar-se. El gol ja arribarà.