Futbol

El City de Guardiola fa el primer pas cap al triplet

Laporte firma la victòria davant el Tottenham (1-0) i els mancunians s’emporten la Copa de la Lliga

2

El Tottenham Hotspur continuarà sense saber què és la mel de l’èxit una temporada més. La Copa de la Lliga, la seva oportunitat per redimir-se 13 anys després, se’ls va allunyar quan un cop de cap d’Aymeric Laporte va enviar el trofeu a l’insaciable palmarès de Pep Guardiola i el seu Manchester City (1-0).

Somriurà des de casa José Mourinho, acomiadat cinc dies abans de la final, mentre el seu ja exequip queia sense gaire honor a Wembley, on 8.000 persones –rècord en el futbol anglès des de la pandèmia– van assistir a la coronació per quart any consecutiu del City a la Copa de la Lliga, el torneig fetitxe de Guardiola.

I és que el Tottenham va morir sense gairebé donar la cara. Van plantejar el mateix partit defensiu que el Chelsea va fer fa una setmana per eliminar el City a les semifinals de la FA Cup. Però fent servir molts més riscos darrere, perquè el conjunt de Ryan Mason defensa molt pitjor que el de Tuchel i té un migcamp molt menys dominant.

Per això brollaven sense parar les ocasions per als de Guardiola. Es van poder avançar moltes vegades, amb xuts de Mahrez des de la frontal, amb internades de Sterling, fins i tot amb una rematada de Foden a boca de canó que va salvar Alderweireld amb tan bona sort per ell que el seu rebot se’n va anar a la fusta.

Els ‘Spurs’ van sobreviure gairebé sense saber com. Subsistien davant el jou del City, que no s’havia ni de preocupar dels contraatacs, ja que Harry Kane exercia d’illot a dalt, amb prou feines acompanyat d’un Heung-min Son que no va entrar en contacte amb la pilota en tot el partit.

A pilota aturada

Era qüestió de temps que caigués el gol, perquè el Tottenham es conformava des del minut 1 amb la pròrroga o els penals. Amb tot l’equip darrere, la pilota aturada va ser la clau per desenredar el mur dels ‘Spurs’. Un córner picat per De Bruyne, recuperat ja de la seva lesió al turmell, el va rematar de cap entre dos jugadors Aymeric Laporte a cinc minuts del final. Abaixava el cap Hojbjerg sabent que les seves opcions s’acabaven d’esvair

Aquí moria la resistència dels de Mason, que uns minuts abans havia fet entrar Gareth Bale per intentar aprofitar la seva velocitat a la carrera, sense èxit, com la resta de l’equip. Mason, en el seu segon partit a la banqueta tampoc va poder aconseguir l’anhelat títol.

Un més per al palmarès de Guardiola, que ja acumula 25 grans títols i posa la primera pedra per al triplet. Li falten la Premier League, que acabarà caient de madura, i la sempre complicada Champions League. Fitxa tècnica

Manchester City: Steffen; Cancelo, Laporte, Dias, Walker; Gündogan, Fernandinho (Rodri, m.84), De Bruyne (Silva, m.87); Foden, Sterling i Mahrez.

Tottenham Hotspur: Lloris; Reguilón, Dier, Alderweireld, Aurier (Bergwijn, m.90); Lo Celso (Sissoko, m.67), Hojbjerg (Alli, m.84), Winks; Son, Kane i Moura (Bale, m.67).

Gols: 1-0. Laporte, m.82.