EL PROJECTE FALLIT

L’Atlètic, l’Inter i l’AC Milan també abandonen la Superlliga

  • El club blanc-i-vermell es converteix en el primer espanyol que surt del projecte de competició

  • «Per al club és essencial la concòrdia entre tots els col·lectius que integren la família blanc-i-vermella, especialment els nostres aficionats», diu el comunicat

  • Els matalassers s’uneixen als sis clubs anglesos, que van decidir dimarts a la nit retirar-se del torneig

  • L’Inter i el Milan fan saber igualment que marxen de la gran lliga europea i la Juventus manté la fe en el valor del projecte

L’Atlètic, l’Inter i l’AC Milan també abandonen la Superlliga
3
Es llegeix en minuts

El primer club espanyol a abandonar el projecte enfonsat de la Superlliga europea és l’Atlètic de Madrid. En un comunicat divulgat aquest dimecres, el club matalasser ha anunciat que s’uneix als clubs anglesos en la decisió d’apartar-se d’una competició, presidida per Florentino Pérez, que ha fet aigües en només 48 hores. L’Inter i AC Milan han emès comunicats similars, en què fan constar que s’esborren de la competició.

E comunicat blanc-i-vermell assegura que la decisió d’abandonar la competició s’ha produït després d’una reunió del Consell d’Administració d’aquest dimecres al matí en vista del rebuig que el projecte ha anat generant des que es va anunciar. «El Consell d’Administració de l’Atlètic de Madrid, reunit aquest dimecres al matí, ha decidit comunicar formalment a la Superlliga i a la resta de clubs fundadors la seva decisió de no formalitzar finalment la seva adhesió al projecte», comença el text.

«L’Atlètic de Madrid va prendre la decisió dilluns passat de sumar-se al projecte atenent unes circumstàncies que en el dia d’avui ja no es donen. Per al club és essencial la concòrdia entre tots els col·lectius que integren la família blanc-i-vermella, especialment els nostres aficionats», afegeix el comunicat, que deixa entreveure que la notícia ha agradat a la plantilla i el cos tècnic quan han sigut informats de la decisió. «La plantilla del primer equip i l’entrenador han mostrat la seva satisfacció per la decisió del club a l’entendre que els mèrits esportius han de prioritzar per sobre de qualsevol altre criteri.»

La marxa de l’Atlètic es produeix hores després de la rebel·lió dels sis clubs anglesos, que, pressionats pel Govern i els aficionats, van decidir fer marxa enrere. El primer va ser el Manchester City. Després van seguir la resta. En un comunicat d’aquest matí, la Superlliga ha assegurat que el projecte seguia en marxa. Amb tres clubs espanyols i tres italians. Però l’Atlètic, en només unes hores, ha desmentit aquestes paraules. De moment, no hi ha notícies del Barça, l’últim club a subscriure’s al projecte. Ho va fer dissabte. I després han caigut l’Inter i el Milà, que també a través d’un comunicat desfan el camí. El Juventus no es fa enrere, però admet que les possibilitats de portar-se a terme són «reduïdes».

«El FC Internazionale Milà confirma que el club ja no forma part del projecte de la Superlliga. Sempre estem compromesos a oferir als aficionats la millor experiència futbolística; la innovació i la inclusió han sigut part del nostre ADN des de la nostra fundació. El nostre compromís amb totes les parts interessades per millorar la indústria del futbol mai canviarà. L’Inter creu que el futbol, com qualsevol sector d’activitat, ha de tenir interès a millorar constantment les seves competicions, per continuar emocionant els aficionats de totes les edats a tot el món, en un marc de sostenibilitat econòmica», ha proclamat el club.

«Les veus i preocupacions dels seguidors al voltant del món han expressat clarament la seva oposició a la Superlliga, i l’AC Milan ha de ser sensible a la veu dels que estimen aquest meravellós esport», ha deixat escrit el club milanista.

El valor esportiu

Notícies relacionades

El Juventus, per la seva banda, no ha dit que se’n va, però reconeix que el projecte trontolla. «El Juventus, malgrat continuar convençut del valor esportiu, comercial i legal del projecte, creu que presenta en aquest moment reduïdes possibilitats de ser portat a terme en el format en què s’havia pensat», diu la nota.

El Juventus, el president del qual, Andrea Agnelli, havia de ser el vicepresident de la Superlliga, ha informat que continua «compromès en la recerca de construir valor a llarg termini per al club i tot el moviment futbolístic».