ELS DOS TORNEJOS

Aquestes són les diferències entre la Superlliga i la Champions

La futura Lliga de Campions acollirà 36 equips pels 20 del nou projecte futbolístic

Aquestes són les diferències entre la Superlliga i la Champions
1
Es llegeix en minuts
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les principals diferències entre la futura Lliga de Campions que entra en vigor el 2024 i el projecte de Superlliga, que tanta polèmica està ocasionant, se centren en el nombre de participants i l’accés a la competició. La futura Champions acollirà 36 equips repartits en quatre grups i s’hi accedirà segons els actuals criteris de classificació definits als llocs aconseguits a les lligues locals. La Superlliga, en canvi, seria un torneig tancat amb 15 clubs fixos i 5 convidats que es repartirien en dos grups de 10 conjunts.

Notícies relacionades

Les dues competicions tindrien un total de 180 partits i coincidirien a disputar-se els diferents duels entre dimarts i dijous. La Superlliga no tindria vuitens de final. S’accediria als quarts amb el criteri d’acollir els tres millors de cada un dels grups més el millor d’una eliminatòria extra que jugarien els quarts i cinquens classificats de cada grup.

El vencedor de la Superlliga disputaria un màxim de 25 partits pels 19 que jugaria el guanyador de la Champions, a partir del 2024.