GUERRA OBERTA

Ceferin: «La Superlliga és una proposta horrible, qui hi jugui va fora de l’Eurocopa i Mundial»

  • «No permetrem aquest canvi», anuncia el president de la UEFA

  • «La Superlliga pensa només en els diners, nosaltres no», recalca el dirigent

  • L’objectiu de l’organisme europeu és «preservar» les Lligues domèstiques

  • «L’avarícia és tremenda, confio en els clubs d’Alemanya i França que han resistit aquesta temptació»

Ceferin: «La Superlliga és una proposta horrible, qui hi jugui va fora de l’Eurocopa i Mundial»
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«La proposta de la Superlliga és horrible i qui hi jugui no serà a l’Eurocopa ni al Mundial». Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, ha verbalitzat la guerra oberta amb el nou projecte impulsat pels 12 grans clubs europeus. «Són moments dramàtics i crucials. Tots els clubs es classifiquen per mèrits, no com si fos una botiga tancada», ha declarat el dirigent després de la reunió del comitè executiu de la UEFA.

«No permetrem aquest canvi. Els jugadors que participin en aquesta Lliga tancada no podran jugar amb les seves seleccions», ha comentat Ceferin, recordant que «la Superlliga pensa només en els diners, nosaltres no». En aquest aspecte, l’objectiu que es fixa la UEFA és «preservar» les Lligues domèstiques.

Ara, Ceferin està buscant la fórmula legal per excloure els jugadors de les cites amb les seleccions, tant a l’Eurocopa com al Mundial. Una solució que es pretén buscar «al més aviat possible».

Després, el to de Ceferin ha sigut molt més contundent: «El 90% dels diners de la UEFA tornen al futbol i no només a l’elit. La UEFA no es mou només pels diners. Desenvolupa el futbol», ha indicat, recordant que «la Superlliga només és negoci». A partir d’aquest moment, el dirigent va elevar el to amb més força.

La traïció d’Agnelli

«He vist coses molt greus en la meva vida perquè soc advocat, però com aquesta no havia vist mai res igual. Cadascú ha deixat clar com és: Gazidis» (Milan), «Agnelli» (Juventus), «Pedro López...» (Madrid). Just llavors, Ceferin ha recordat que «la idea de la Superlliga va arrencar abans de la Covid, és de fa anys, s’està covant des de fa temps per desig de Florentino Pérez i Andrea Agnelli», ha precisat amb referència al president del Madrid i de la Juventus.

Notícies relacionades

«Això és narcisisme, no té res a veure amb pandèmies ni amb res més. La nostra competició està sempre oberta i la Superlliga és una competició tancada. És una escopinada a la cara de tots els amants del futbol. Confio en els clubs d’Alemanya i França que han resistit aquesta temptació», ha remarcat el president de la UEFA.

«No parlaré gaire d’Agnelli. Ha sigut qui més m’ha defraudat. Mai he vist una persona que m’hagi mentit tantes vegades. Dissabte a la tarda em va dir que tot eren rumors. Em va dir: ‘Et truco d’aquí una hora’. Però va apagar el telèfon. La situació actual no l’havia vist abans. L’avarícia és tremenda, tots sabem qui és qui», ha comentat Ceferin, indicant que «no tot el futbol és corrupte», recordant que només «és una petita part la que està liderada per l’avarícia».