CITA AMB EL PSG DE POCHETTINO

Guardiola fica per fi el City en la semifinal

  • El Manchester repeteix el 2-1 de l’anada malgrat començar perdent amb un gol de Bellingham

  • Sense perdre la calma i desconnectant Haaland, va imposar la seva major qualitat i força col·lectiva

  • De Bruyne va rematar al travesser abans que Mahrez empatés de penal i Foden sentenciés

Guardiola fica per fi el City en la semifinal
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al cinquè intent va aconseguir Pep Guardiola ficar el Manchester City en la semifinal de la Champions. Set vegades, sempre, ho havia aconseguit amb el Barça (quatre) i amb el Bayern (tres), i aquesta demanda que semblava acomplexar el club celeste va acabar a Dortmund, on l’equip celeste va sumar un nou capítol en la seva aventura cap al pòquer: aspira a les dues Copes, té un avantatge aclaparador en la Premier i en la pròxima ronda s’enfrontarà al París Saint-Germain de Mauricio Pochettino, que el va eliminar en l’edició 18-19.

El City va guanyar de nou amb el mateix resultat de l’anada, indiferent a l’escenari, tan buit i silenciós com el seu propi estadi, executant un treball professional per anul·lar el Borussia Dortmund. Sense ostentacions, amb naturalitat, va imposar la seva qualitat, remuntant el gol inicial local que, en veritat, mai va amenaçar amb una cinquena punxada anglesa de Guardiola.

Una marxa més

El City va voler controlar el seu destí amb la pilota, però el prematur gol de Bellingham el va forçar a ficar una marxa més al joc. Sense perdre mai el cap, confiat en les seves forces i amb temps de sobra per fer l’obligat gol que renovava la seva continuïtat europea. Tot i que Akanji va connectar una segona rematada gairebé immediata al bon xut de l’anglès Bellingham, que acabava de fer el seu primer gol en la Champions i el segon en la seva estada d’any i mig al Dortmund, a partir de llavors les ocasions van ser celestes.

La freqüència amb la qual se succeïen no va alterar el pla de partit de Guardiola, que va situar De Bruyne de fals davanter centre i Bernardo Silva d’interior dret. El replegament del Dortmund, massa accentuat, va col·laborar en el domini del City. Només va deixar Haaland per davant de la pilota, i molt lluny i desconnectat dels seus companys perquè pogués fructificar algun contraatac.

El primer xut de Haaland

El gran golejador de la competició (10 gols en 7 partits) va passar sense pena ni glòria pel partit; si no fos pels seus brillants antecedents era una substitució fulminant. No obstant, s’havia de mantenir com fos sobre la gespa. Sobretot, després de l’empat de l’anodí Mahrez, un altre que també estava desconnectat tot i que els seus companys eren més a prop i tenien la pilota com perquè pogués intervenir de tant en tant. Zinchenko li va posar més casta al duel, fins al punt de forçar dues intervencions de Hitz abans del penal. El primer xut de Haaland va arribar a deu minuts del final i va volar fins a la grada. 

De Bruyne hauria pogut empatar abans amb un xut al travesser en una de les seves aparicions en l’àrea. Guardiola no volia que hi fos, sinó que aquest espai, fos atacat per qualsevol dels seus (Bernardo, Gundogan...) per rematar. I des de fora de l’àrea va deixar anar una pilotada Foden, en un córner estratègic que va agafar el Dortmund igual de destensat que en tota la nit, molt convencional, sense que fes la sensació que s’hagués cregut en algun moment que podia eliminar el City.

FITXA TÈCNICA

Borussia Dortmund: Hitz (7); Morey (6), Akanji (6), Hummels (5), Guerreiro (6); Bellingham (6), Emre Can (5); Knauff (4), Dahoud (6), Reus (6); Haaland (5).

Tècnic: Edin Terzic (5).

Canvis: Reyna (4) per Knauff (m. 68); Hazard (s. q.) per Dahoud (m. 76); Brandt (s. q.) per Bellingham (m. 81); Tigges (s. q.) per Morey (m. 81).

Manchester City: Ederson (6); Walker (6), Stones (5), Ruben Dias (6), Zinchenko (7); Bernardo (6), Rodri (6), Gundogan (7); Mahrez (5), De Bruyne (7), Foden (6).

Tècnic: Pep Guardiola (7).

Canvis: Sterling (s. q.) per Mahrez (m. 88).

Gols: 1-0 (m. 15), Bellingham; 1-1 (m. 54), Mahrez (p); 1-2 (m. 75), Foden.

Notícies relacionades

Àrbitre: Del Cerro Grande (6), espanyol.

Targetes: Bellingham.