El Leeds de Bielsa guanya al City de Guardiola amb un jugador menys

• El Leeds es va emportar el partit amb un impecable exercici d’efectivitat: dos xuts a porteria, dos gols

• L’expulsió de Cooper al temps afegit de la primera part no va afectar el conjunt de Bielsa

• És la segona derrota del City en els 24 últims partits de la Premier

1

Va ser un partit estrany. Estrany ja des de l’inici perquè Pep Guardiola, el tècnic del Manchester City, va decidir reservar els seus millors jugadors per al compromís europeu de la setmana vinent a Dortmund (2-1 per als anglesos a l’anada) i ni va esgotar la quota dels cinc canvis. Només en va fer dos: Gündogan i Foden. I estrany perquè amb un jugador menys, el Leeds de Marcelo Bielsa es va emportar el partit al temps afegit amb un gol de Dallas, que va despullar la defensa del City.

No va tenir el City el control del partit en cap moment. En una assolellada tarda a Manchester, l’inusual onze de Guardiola, on no van jugar ni un sol minut De Bruyne, Dias, Mahrez o Rodri, es va veure sotmès al tradicional estrès futbolístic que provoca l’agressiu futbol que injecta Bielsa al seu Leeds. Va viure el City la seva segona derrota als 24 últims partits de la Premier.

Feblesa defensiva del City

A punt d’acabar la primera meitat ja perdia el City després que Dallas avancés el Leeds. Ni tan sols l’expulsió de Cooper, al temps afegit dels primers 45 minuts, li va anar bé a l’equip de Guardiola, que es trobava incòmode, sense saber trobar respostes per a aquesta pressió dissenyada per Bielsa.

El gol de Ferran Torres (m. 76) semblava inclinar la balança. Però va ser un miratge perquè el Leeds, que va jugar tota la segona part amb 10 futbolistes, no es va rendir en cap moment. Una intranscendent sacada amb la mà de Meslier, el seu jove porter francès (21 anys), va provocar el segon gol aprofitant la feblesa defensiva del City. D’àrea a àrea perquè Dallas firmés el segon gol i la victòria del Leed en el que va ser un espectacular exercici d’efectivitat.

Dos xuts va aconseguir concretar l’equip de Bielsa a l’Etihad. Els dos van anar a porta. Els dos van acabar en gol. Els dos van portar la rúbrica de Stuart Dallas. I el City, que camina feliç per la Premier, va topar de nou amb el Leeds. En els dos duels, Guardiola només ha tret un punt de sis de possibles.