La RFEF anuncia que no hi haurà públic a la final de Copa del 3 d’abril

cartuja

cartuja

1
Es llegeix en minuts

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha anunciat aquest dijous que no hi haurà públic a la final de la Copa del Rei 2020 que enfrontarà l’Athletic Club i la Reial Societat el pròxim 3 d’abril a l’estadi La Cartuja de Sevilla. En un comunicat la RFEF ha confirmat l’acord aconseguit en aquest sentit amb la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia, amb què ha mantingut contactes durant les últimes setmanes, i ha assenyalat que «s’ha valorat especialment el fet que les aficions no puguin desplaçar-se i acudir a l’estadi de la Cartuja» com a motiu principal perquè el partit «es desenvolupi sense l’assistència de públic». 

«La situació epidèmica actual i les mesures establertes que suposen el tancament perimetral de la mobilitat, tant per a la comunitat autonòmica d’Andalusia, com de la província de Sevilla, fan inviable que aficionats no residents a la província puguin acudir al partit. De tot això s’ha informat els dos clubs, que han comunicat que acatarien qualsevol decisió de la RFEF», ha explicat. 

No obstant, la RFEF manté per a aquesta tarda la reunió convocada per abordar aspectes relacionats amb el partit amb els clubs finalistes i representants de la Junta d’Andalusia i el Consell Superior d’Esports (CSD). 

En el seu comunicat la RFEF ha apuntat que en les reunions mantingudes amb la junta anteriorment s’havia «analitzat la situació assistencial sanitària i les dades epidemiològiques actuals a Sevilla, i s’havia comunicat a l’administració sanitària que la celebració d’aquest enfrontament amb afluència de públic suposaria la qualificació de risc epidèmic moderat per Covid-19, cosa que permetia l’assistència d’un aforament limitat». 

Notícies relacionades

També ha recordat que de comú acord amb els clubs finalistes, es va ajornar l’any passat la celebració de la final «amb l’objectiu d’aspirar que la final se celebrés amb l’assistència de les dues aficions». +

«Sota aquesta premissa, la Reial Federació Espanyola de Futbol ha treballat sempre dins del més estricte marc de compliment de les decisions de les autoritats sanitàries, i sempre sensible a les seves recomanacions», ha afegit l’organisme. 

Temes:

Copa del Rei