Polèmica en el futbol espanyol

El Govern frena la federació i desautoritza el públic a les finals de Copa

  • La idea federativa era acceptar un aforament del 25% en el partit de l’Athletic amb la Reial Societat (3 d’abril) i dels ‘lleons’ amb el Barça (17 abril) només amb aficionats que es trobin a Andalusia.

  • «No és possible, adequat, oportú ni convenient», va valorar la ministra de Sanitat, Carolina Darias

El Govern frena la federació i desautoritza el públic a les finals de Copa
Es llegeix en minuts

Si no hi ha un canvi de plans en les pròximes hores, les finals de la Copa del Rei que es disputaran el mes d’abril a Sevilla no comptaran amb públic. Tot i que la intenció de la federació era comptar amb un aforament que rondaria el 25% de l’estadi de La Cartuja, el Govern ha sigut taxatiu a l’hora d’evitar aglomeracions entenent que Espanya viu encara immers en una situació de pandèmia incontrolada i que per precaució s’haurà de continuar jugant sense aficionats a les grades.

Tant l’Athletic - Reial Societat del 3 d’abril com el partit dels ‘lleons’ contra el Barça del dia 17 del mateix mes es disputaran a porta tancada, com s’ha estat desenvolupant la temporada a la Lliga fins ara. És cert que en alguns partits de la Copa sí que hi va haver públic, però Sanitat desaconsella que s’obri l’estadi en aquests duels decisius.

«No és el moment»

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va ser taxativa en les seves valoracions. «No és possible, adequat, oportú ni convenient», va assegurar la dirigent en la roda de premsa al final del Consell Interterritorial de Salut. Darias va afegir que tots els consellers autonòmics van expressar la seva preocupació per la celebració d’aquest acte amb un aforament de més de 10.000 persones.

«Tots tenim ganes de tornar a estar presencialment en aquests esdeveniments, però entendran que no és el moment», ha assegurat la ministra, després d’insistir que l’evolució de la pandèmia està en un moment esperançador, però hi ha la possibilitat d’un repunt.

La Setmana Santa

Notícies relacionades

La federació, que pretenia comptar amb aficionats d’Andalusia en els dos partits sense autoritzar el desplaçament de seguidors des de Catalunya o el País Basc, va citar representants dels dos clubs de la primera final per a una reunió que se celebrarà aquest dijous a fi d’«informar d’aspectes relatius a la final» que tindrà lloc a l’estadi de La Cartuja.

D’altra banda, Javier Tebas, el president de la Lliga de Futbol Professional, va afirmar que estaran molt pendents de les pròximes dates per veure si es pot acabar la Lliga amb públic. «Tots esperem que després de Setmana Santa ens puguem posar ja una data ràpida. Serà un moment clau per veure com van les coses», va apuntar el dirigent, que desitja fixar el retorn del públic als partits de la Lliga per a la tercera setmana del mes d’abril.