Futbol

Löw abandonarà la selecció d’Alemanya aquest estiu

El germànic deixarà el càrrec quan finalitzi l’Eurocopa després de 17 anys vinculat a la ‘Mannschaft’

Löw abandonarà la selecció d’Alemanya aquest estiu
1
Es llegeix en minuts

La DFB (Federació Alemanya de Futbol) ha anunciat aquest dimarts que l’actual seleccionador, Joachim Löw, deixarà el seu càrrec aquest estiu quan finalitzi l’Eurocopa, que es disputa de l’11 de juny a l’11 de juliol a diverses ciutats del continent. Löw va assumir el lloc de Jürgen Klinsmann després del Mundial del 2006, després d’estar dos anys treballant amb ell i, tot i que tenia contracte fins al 2022, en va demanar a la DFB la rescissió després del torneig i l’entitat va acceptar gratament. 

El tècnic germànic, de 61 anys, abandonarà el barco després de 17 temporades vinculat a la ‘Mannschaft’ i en què ha portat la seva selecció al cim, destacant principalment el títol en el Mundial del Brasil 2014. A més, també va ser capaç de guiar Alemanya a dues semifinals en els Mundials del 2006 i el 2010, així com a la final de l’Eurocopa 2008, que va perdre davant Espanya amb un gol de Torres. El fracàs més sonat de la seva trajectòria va arribar el 2018, quan va donar pas a una nova generació de joves que no van passar de la fase de grups del Mundial de Rússia i que recentment va patir una àmplia derrota contraEspaña en la Nations League (6-0).

Orgullós i amb ganes d’Eurocopa

Notícies relacionades

«Faig aquest pas molt conscientment, ple d’orgull i enorme gratitud, però alhora continuo molt motivat per a la pròxima Eurocopa. Em sento orgullós perquè he treballat amb els millors futbolistes del país durant gairebé 17 anys i els vaig donar suport en el seu desenvolupament. Tinc grans triomfs amb ells i derrotes doloroses, però sobretot molts moments meravellosos i màgics, no només guanyar la Copa del Món del 2014 al Brasil», va dir l’actual seleccionador en el seu comunicat.

Alemanya, que va presentar Munic com una de les seus de la pròxima Eurocopa, va quedar enquadrada en el grup de la mort i es veurà les cares amb Portugal, Hongria i França. Dos dels quatre conjunts passaran a una fase final que acabarà el dia 11 de juliol a l’estadi de Wembley.