BAYERN-TIGRES (1-0)

El Bayern conquereix el Mundial de Clubs i iguala el sextet del Barça de Guardiola

Amb un gol de Pavard n’hi va haver prou perquè l’equip muniquès derrotés el Tigres i aconseguís una fita a la història del futbol

El Bayern conquereix el Mundial de Clubs i iguala el sextet del Barça de Guardiola
2
Es llegeix en minuts

El Bayern Múnich ha conquerit aquest dijous el Mundial de Clubs de la FIFA després de derrotar el Tigres per 1-0 gràcies a un solitari gol de Benjamin Pavard a la final del torneig disputat a l’’Education Stadium’ de Qatar, un títol que li permet igualar el Barça de Guardiola amb l’any perfecte: sis títols de sis de possibles.

L’equip de Hansi Flick va ser millor que el Tigres tot i que l’ajustat marcador va mantenir l’emoció fins al final del xoc. Els alemanys van tenir fins a tres ocasions clares, una d’elles en botes de Joshua Kimmich, que va marcar amb un cop amb l’esquerra impressionant des de la frontal de l’àrea, però el seu gol va ser anul·lat per fora de joc de Robert Lewandowski.

El polonès no va tocar la pilota però la seva posició va destorbar la visió del porter mexicà. La decisió del VAR va esperonar un Bayern que va poder contenir Gignag i en va tenir prou perquè Neuer no es veiés compromès. Els de Flick van anar a més fins que a la segona meitat van aconseguir el gol que va suposar el títol.

Història al futbol

Un centre a l’àrea des de tres quarts de camp va anar cabotejat per Lewandowski, però Nahuel Guzmán no va aconseguir rebutjar-lo amb tan mala sort per als mexicans que el rebuig li va caure a Pavard. El jugador francès va marcar amb ràbia a porta buida. Dos minuts després Quiñones va demanar mà –precisament– del golejador del Bayern, però l’àrbitre no ho va considerar.

Els alemanys van poder haver ampliat el marcador amb una altra oportunitat boníssima de Sané però l’1-0 ja no es va moure. Un resultat més que suficient perquè el Bayern hagi fet història del futbol amb sis títols en un any: Bundesliga, Copa d’Alemanya, Champions League, Supercopa d’Europa, Supercopa alemanya i Mundial de Clubs. Els muniquesos igualen l’assoliment del FC Barcelona del 2009.

 Fitxa tècnica

Bayern (1): Manuel Neuer; Benjamín Pavard, Niklas Süle, David Alaba, Alphonso Davies, Lucas Hernández; Joshua Kimmicsh, Leroy Sane (Janal Musiala m.73); Serge Gnabry (Corentin Tolisso m.64), Kingsley Coman (Douglas Costa m.73); Robert Lewandowski (Eric Choupo-Motin m.73).

Notícies relacionades

Tigres UANL (0): Nahuel Guzmán; Carlos Salcedo, Diego Reyes; Luis Rodríguez (Julián Quiñones m.80), Rafael Carioca, Guido Pizarro, Jesús Dueñas, Javier Aquino; André Pierre Gignac, Carlos González, Luis Quiñones.

Gol: 1-0, m.59: Benjamin Pavard.