FUTBOL ITALIÀ

Els 500 gols d’Ibrahimovic

El davanter suec, de 39 anys, anota un doblet amb l’AC Milan i supera la xifra simbòlica dels 500 gols repartits entre nou clubs

Els 500 gols d’Ibrahimovic
2
Es llegeix en minuts

El suec Zlatan Ibrahimovic, autor d’un doblet aquest diumenge en el còmode triomf per 4-0 del Milan, líder del campionat, contra el Crotone, va arribar als 501 gols a la seva carrera en clubs, durant la qual ha vestit la samarreta de nou equips diferents, entre Europa i els Estats Units.

Ibrahimovic, que el pròxim octubre complirà 40 anys, va trencar la igualtat a la mitja hora del duel de San Siro després d’una brillant combinació amb el portuguès Rafael Leao i va ampliar distàncies a la segona meitat a l’aprofitar un perfecte centre ras del francès Theo Hernández.

El suec va tornar el lideratge de lliga al Milan, després de què l’Inter de Milà el superés momentàniament divendres passat amb el seu triomf per 2-0 contra el Fiorentina, i va segellar un nou rècord personal, amb els seus 501 gols en clubs, en una carrera que va començar el 1999.

22 gols amb el Barça

En porta 83 al Milan i en va firmar 18 al Malmoe, 22 al Barcelona, 29 al Manchester United, 48 a l’Ajax, 66 a l’Inter de Milà, 156 amb el París Saint Germain, 26 al Juventus i 53 amb el Los Angeles Galaxy. A aquests números se sumen els 62 gols en 116 partits amb la selecció absoluta sueca.

«És un esportista que té grandíssimes motivacions, que cuida el seu cos de manera perfecta en tot, en l’alimentació, en la recuperació, en la prevenció. Per seguir aquests nivells significa que tens un cos excepcional, avalat per un físic que pocs tenen», va comentar Stefano Pioli a l’acabar el partit de San Siro.

«No hi ha un dia en què no treballi bé, en què no fa la seva feina de força. Mai se salta res. Sap com d’important és estar bé. Si ell ho està, amb la seva qualitat continuarà marcant la diferència», va afegir el tècnic italià.

Perseguint Cristiano

A la seva carrera, «Ibra» ha conquerit 31 trofeus, amb fins a onze títols de lliga aixecats a Holanda, Itàlia, Espanya i França. També va guanyar una Lliga Europa amb el Manchester United i una Supercopa UEFA i un Mundial de clubs amb el Barcelona.

Notícies relacionades

Té contracte en vigor amb el Milan fins al 30 de juny del 2021 a canvi de set milions d’euros nets, cosa que el converteix en el més ben pagat del seu equip. En els pròxims mesos, Ibrahimovic i el club milanista decidiran si desitgen estendre el contracte un any més.

El suec acumula 14 gols a la present Serie A i està a dos gols del màxim golejador, el portuguès Cristiano Ronaldo, davanter del Juventus.