DE PARÍS A LONDRES

Tuchel, nou entrenador del Chelsea

  • El tècnic alemany substitueix el destituït Frank Lampard

  • Un mes després de ser acomiadat del París SG, troba banqueta

  • Firma per 18 mesos per aixecar l’equip, que va novè en la Premier

  • S’enfrontarà en la Champions a l’Atlètic de Madrid

Tuchel, nou entrenador del Chelsea
1
Es llegeix en minuts

A penes un mes ha estat Thomas Tuchel a l’atur. Després de ser acomiadat del París SG, on va ser substituït per Mauricio Pochettino, el tècnic alemany ja té nova banqueta. Deixa la Lliga francesa i s’estrena en la Premier al capdavant del Chelsea, escollit per succeir Frank Lampard, un símbol del club londinenc que no ha triomfat com a tècnic.

Està novè el Chelsea, molt lluny de les posicions europees, fet que compromet seriosament el projecte que havia realitzat aquest estiu passat, on va ser el club que més va invertir en Europa amb gairebé 250 milions d’euros en fitxatges.

Debut davant el Wolves

Tuchel firma per 18 mesos. El que queda de l’actual temporada i la següent, fins al 30 de juny del 2022. «Vull donar les gràcies al Chelsea per la seva confiança en mi i en el meu ‘staff’», ha dit l’alemany, que ha mostrat «un gran respecte per la feina de Lampard».

«Mai és fàcil canviar d’entrenador enmig de la temporada», ha dit Marina Granovskaia, la màxima responsable executiva del club londinenc. «Som feliços per haver-nos assegurat tenir un dels millors entrenadors d’Europa».

No té temps ni per adaptar-se el tècnic alemany, que ja es va posar a treballar amb els seus nous jugadors perquè debutarà aquest dimecres en la Premier davant el Wolves a Stamford Bridge.

Notícies relacionades

Lampard no va trobar la fórmula per donar solidesa al seu equip, Abramovich va perdre aviat la paciència i no ha tardat gens a treure Tuchel de l’atur forçós al qual havia sigut enviat pel París SG. «No puc esperar més a trobar-me amb el meu nou equip a la Lliga més excitant», ha dit l’alemany.

Als seus 47 anys s’estrena Tuchel en la Premier. Té per davant un desafiament terrible perquè ha de portar el Chelsea a les posicions europees, a més d’intentar superar el duel de Champions contra l’Atlètic de Simeone: anada el 23 de febrer a Madrid i la tornada a Stamford Bridge el 17 de març.