Decisió del TSJM

Anul·len la sentència absolutòria a Xabi Alonso per frau fiscal i ordenen una nova resolució

  • Demana que en la nova sentència «es resolguin omissions que han determinat la nul·litat i una nova motivació jurídica»

Xabi Alonso, en un moment del partit contra el València.

Xabi Alonso, en un moment del partit contra el València. / AFP / JOSÉ JORDÁN

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha anul·lat la sentència absolutòria del futbolista Xabi Alonso per delictes contra la Hisenda Pública i ha ordenat la devolució de la causa perquè pels mateixos magistrats es dicti una nova sentència «en què es resolguin les omissions que han determinat la nul·litat i es procedeixi a resoldre amb una nova motivació jurídica».

Tot això després que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid hagi acordat estimar parcialment els recursos d’apel·lació interposats pel Ministeri Fiscal i per l’Advocacia de l’Estat davant la Sentència 672/2019, del 25 de novembre, dictada per la Secció 30 de l’Audiència Provincial de Madrid, corresponent al denominat cas Xabi Alonso.

Tres delictes contra Hisenda

A finals de novembre del 2019, l’Audiència Provincial de Madrid absolia l’exfutbolista Xabi Alonso de tres delictes contra la Hisenda Pública relatius als exercicis del 2010, 2011 i 2012 pels quals l’acusava la Fiscalia de Madrid per no tributar sota la suposada aparença d’una cessió d’explotació de drets d’imatge a una societat.

Notícies relacionades

Els magistrats es van pronunciar en contra de la postura de la Fiscalia al determinar que va resultar «ajustat» al règim fiscal i que els fets no constitueixen delicte.

El fiscal sol·licitava en el seu escrit cinc anys de presó, però va rebaixar en el judici la sol·licitud de pena a dos anys i mig per haver pagat tres milions d’euros.

Temes:

Frau fiscal