EL DERBI DE SEGONA A

El Girona derrota l’Espanyol amb un gol de Pablo Moreno

El Girona derrota l’Espanyol amb un gol de Pablo Moreno
1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els derbis entre el Girona i l’Espanyol es caracteritzaven perquè sempre guanyava l’equip que exercia de visitant. El Girona vencia al Prat i l’Espanyol s’imposava a Montilivi. Es caracteritzaven. En passat. Pablo Moreno va trencar la tendència amb un gol que va permetre decantar el derbi i va reforçar la confiança local. Després d’eliminar el Cadis a la Copa, va vèncer el líder de Segona, que té molta pinta de Primera.

La tradició es va trencar de forma insòlita, potser de la manera més injusta. L’Espanyol va doblar en tots els paràmetres ofensius el Girona, excepte en el més important i decisiu: el gol. Malgrat que aquest és un dels dèficits més apressants dels blanc-i-vermells, que no en marquen ni un per partit de mitjana. N’hi va haver prou amb l’encert de Moreno en una passada vertical de Samu Saiz que va desviar el punt just Keidi Baré perquè el davanter quedés en avantatge en la seva carrera cap a Diego López.

Notícies relacionades

Va arribar el gol quan millor estava l’Espanyol, que dominava el joc i disposava de més ocasions. Una cosa que també va succeir després del descans, obligat ja pel marcador. Juan Carlos va parar tot el que li va caure en el seu radi d’acció; en les pilotes impossibles, el van ajudar els pals de la seva porteria, en sengles rematades d’Embarba i Puado. Acompanyats tots dos per Nico Melamed, van ser una constant amenaça per al quartet defensiu gironí. Els va faltar encert dins de l’àrea. I, des de fora, De Tomás va xutar amb Juan Carlos descol·locat, però Calavera va refusar amb el cap sobre la línia.

Francisco va fer quatre canvis abans que en fes algun Vicente Moreno, i no era tant per la necessitat de donar relleus després del partit de Copa com per la necessitat de corregir els desajustos que permetien a l’Espanyol avassallar en la seva parcel·la. Moreno havia d’arreglar el nul encert de la rematada, i va introduir Wu Lei. Però va deixar de rematar a partir de llavors.

Fitxa tècnica