SERIE A

El portuguès Leao, de l’AC Milan, marca el gol més ràpid de la història de la lliga italiana

Als sis segons de partit, el davanter va anotar i va superar un rècord establert el 2001, en el qual Poggi va marcar als vuit segons

Reggio Emilia (Italy)  20 12 2020 - Milan s Rafael Leao after scoring a goal during the Italian Serie A soccer match US Sassuolo vs AC Milan at Mapei Stadium in Reggio Emilia  Italy  20 December 2020  (Italia) EFE EPA SERENA CAMPANINI

Reggio Emilia (Italy) 20 12 2020 - Milan s Rafael Leao after scoring a goal during the Italian Serie A soccer match US Sassuolo vs AC Milan at Mapei Stadium in Reggio Emilia Italy 20 December 2020 (Italia) EFE EPA SERENA CAMPANINI / SERENA CAMPANINI

2
Es llegeix en minuts

L’AC Milan va conservar el liderat de la lliga italiana gràcies a una victòria per 1-2 al terreny d’un altre equip de la zona alta, el Sassuolo, aquest diumenge en la 13a jornada, mentre que l’Inter de Milà es va mantenir a un punt dels seus veïns al vèncer per idèntic resultat a casa davant l’Spezia.

El partit de l’AC Milan serà a més recordat perquè el portuguès Rafael Leao va aconseguir el gol més ràpid de la història de la Serie A, als sis segons.

«Aquest partit era crucial, veníem de perdre punts i calia començar bé el més ràpid possible», va declarar després del partit Rafael Leao (21 anys), titular en l’atac per les baixes per lesió de Zlatan Ibrahimovic i Ante Rebic.

L’atacant lusità va marcar a Sassuolo després d’una centrada del centrecampista turc Hakan Calhanoglu, per batre el rècord de gol més precoç al ‘Calcio’, que ostentava fins ara Paolo Poggi, que va anotar per al Piacenza davant la Fiorentina el 2 de desembre del 2001 als vuit segons de joc.

A Calhanoglu se li va anul·lar per fora de joc un gol en el minut 9, però el segon gol ‘rossonero’ sí que va pujar al marcador el 26 gràcies al belga Alexis Saelemaekers, després de ser assistit pel francès Theo Hernández.

En el 89 va escurçar per al Sassuolo Domenico Berardi, però el seu equip ja no va poder evitar la derrota.

Dos empats seguits

«Sempre repeteixo als meus jugadors que hi ha moments que valen més que d’altres i aquesta victòria val molt, no només per a la classificació, sinó anímicament», va celebrar l’entrenador de l’equip llombard, Stefano Pioli.

El Milan, que havia encadenat dos empats en els seus dos últims partits, es retroba amb el triomf, suma 31 punts i es manté invicte en aquesta Serie A, amb una unitat més que l’Inter de Milà.

El marroquí nascut a Espanya Achraf Hakimi va obrir el camí cap a la victòria per a l’Inter en el 52, després d’una passada de l’argentí Lautaro Martínez, i en el 71 va sentenciar el belga Romelu Lukaku de penal. Roberto Piccoli va firmar el gol de l’honor de l’Spezia, ja en el 90 +4, sense temps per a més.

«Va ser una bona victòria, tenint en compte que hi ha una mica de cansament. S’ha de fer el cor fort per acabar bé» l’any 2020, va assenyalar l’entrenador interista, Antonio Conte.

Lukaku persegueix Cristiano

Notícies relacionades

A la taula de màxims anotadors, Lukaku és segon amb un total d’11 dianes, a una del líder, el portuguès Cristiano Ronaldo (Juventus), que en porta 12 després del seu doblet de dissabte en el triomf 0-4 del seu equip a Parma.

La Juve, tercera classificada, havia pressionat amb aquesta victòria de dissabte, però el Milan i l’Inter, amb els seus triomfs, van poder mantenir un avantatge de 4 i 3 punts, respectivament, sobre el vigent campió.

Temes:

AC Milà