TOTTENHAM, 2 – 0 ARSENAL

El Tottenham de Mourinho doblega l’Arsenal i recupera el liderat de la Premier

Els gols de Son i Kane derroten l’equip d’Arteta i col·loquen el seu equip a dalt de tot de la taula al costat del Liverpool

06 December 2020  England  London  Tottenham Hotspur manager Jose Mourinho celebrates after the final whistle of the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium  Photo  Paul Childs PA Wire dpa  06 12 2020 ONLY FOR USE IN SPAIN

06 December 2020 England London Tottenham Hotspur manager Jose Mourinho celebrates after the final whistle of the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium Photo Paul Childs PA Wire dpa 06 12 2020 ONLY FOR USE IN SPAIN / DPA via Europa Press

2
Es llegeix en minuts

ElTottenham Hotspures va emportar el derbi del nord de Londres aprofitant les debilitats i inseguretats del’Arsenal i destrossant-lo a la contra, fent bo el llibret deJosé Mourinho, amb gols d’Heung-minSon iHarry Kane(2-0).

Els ‘Spurs’, que buscaven retenir el liderat de la Premier League, van mostrar el millor Mourinho, fent-se forts a darrere i atacant en transicions ofensives ràpides que es van beneficiar dels desajustos de l’Arsenal.

Mikel Arteta, que arribava a aquest partit molt tocat, després de portar tres partits sense guanyar a la Premier, surt més dolgut encara i més a prop del descens que del liderat de la competició.

Va treure un onze bastant ofensiu l’entrenador espanyol i això li va servir per portar el timó de la trobada, però la necessitat de posar més homes en els últims tres quarts de pista, per generar superioritats i, sobretot, les pujades d’Héctor Bellerín, que deixaven descoberta la banda dreta, van ser un preu molt alt a pagar.

El Tottenham va ser una bala quan l’Arsenal va perdre la pilota i va explotar aquesta mina que eren els espais oberts.

En una d’aquestes que els ‘Gunners’ pul·lulaven per la frontal d’Hugo Lloris, la pèrdua de pilota va suposar un contraatac llançat per Kane, d’esquena, al centre del camp. Son va recollir la pilota i va marxar com un coet fins a l’àrea de Bernd Leno.

Va arribar a la frontal, es va perfilar per a la seva cama dreta i va enllaçar un xut corb a l’escaire.

Una meravella que va destruir l’Arsenal i que va tornar a caure en la mateixa trampa just abans del descans.

En cap altre contraatac, Thomas Partey, que es va lesionar, no estava en condicions de tallar al mig, i el Tottenham es va plantar a la frontal amb un cinc contra dos.

Lo Celso li va donar a Son, aquest la va deixar per a Kane i l’anglès va afusellar Leno per convertir-se, amb onze gols, en el golejador històric més gran del derbi del nord de Londres.

Arteta, que s’havia graduat a base de fer partidassos contra els grans –així va conquerir la passada FA Cup–, s’estava emportant una lliçó de Mourinho. Tot i que va aconseguir anivellar la balança amb l’entrada de Dan Ceballos al mig, l’Arsenal va seguir amb la pilota, però sense perill.

El Tottenham, com ja li va passar en l’empat a zero contra el Chelsea, estava comodíssim amb el joc i el marcador i només va patir en algun punt en concret. L’Arsenal va tenir un cop de cap de Lacazette per retallar, peròla feina de Hojbjerg i de Sissoko, per davant de la defensa de quatre, per contenir els atacs, va ser suficient per mantenir el 2-0.

Els de Mourinho tornen a la primera posició de la taula, amb 24 punts, dos d’avantatge respecte al Chelsea, mentre que l’Arsenal és quinzè, amb tretze punts, set per sobre del descens.

- Fitxa tècnica:

2 – Tottenham Hotspur: Lloris; Reguilón, Dier, Alderweireld, Aurier; Sissoko, Hojbjerg, Lo Celso; Son (Moura, m.89), Kane i Bergwijn (Rodon, m.92).

Notícies relacionades

0 – Arsenal: Leno; Tierney, Gabriel, Holding, Bellerín (Nketiah, m.76); Xhaka, Thomas (Ceballos, m.45+2), Saka; Aubameyang, Lacazette i Willian.

Gols: 1-0 Son, m.13 i 2-0. Kane, m.45+1. 

Temes:

Jose Mourinho