ÚLTIMA ELIMINATÒRIA DE QUARTS

Guardiola demana que ningú del Manchester City es fiï del Lió

El quadro anglès tanca els quarts de final davant el botxí de la Juventus

jdomenech54490103 lisbon  portugal   14 08 2020   manager city manager pep gua200814190404

jdomenech54490103 lisbon portugal 14 08 2020 manager city manager pep gua200814190404 / Franck Fife POOL

1
Es llegeix en minuts

Després de 13 anys com a entrenador i 15 anys com a futbolista professional, Pep Guardiola sap detectar quan hi ha senyals d’eufòria, i tot just arribar a Lisboa ha activat l’alarma. «S’ha de desconfiar del Lió», va avisar el tècnic de Santpedor en vigílies de l’últim quart de final de la Champions del coronavirus a l’estadi José Alvalade (21.00 h).

Notícies relacionades

«L’any passat vam empatar el partit de Lió i vam perdre l’altre a casa», va esgrimir Guardiola per sustentar l’avís. No va fer falta que recordés que l’Olympique havia eliminat la Juventus. «Els meus ajudants m’han dit que van ser millors en els dos partits», va rubricar, abans d’expressar un respecte reverencial davant el tècnic del quadro francès, Rudi Garcia. El Lió, no obstant, ha protagonitzat una mala campanya a l’acabar setè en l’anticipat final de la Lliga decretat a França i no classificar-se per a Europa. A falta de 10 jornades estava 28 punts per darrere del PSG, que ja està instal·lat en la semifinal.

A 18 punts va quedar el City del Liverpool, però segon classificat i amb la Champions de la pròxima campanya assegurada. No obstant, és l’última oportunitat per a David Silva, que als 34 anys ja ha anunciat que es retira. El referent indiscutible avui dia en el planeta cityzen és Kevin de Bruyne, que ha portat el braçalet de capità en les absències del canari. El futbolista belga ha assumit el lideratge de l’equip i davant el Madrid, a vuitens, va mostrar la seva millor versió.