LA FASE FINAL DE LA CHAMPIONS

Mbappé salva el PSG de la tragèdia

L'equip parisenc remunta a l'Atalanta en els últims cinc minuts amb gols de Marquinhos i Choupo-Moting i es classifica per a semifinals (1-2)

lmendiola54462768 lisbon  portugal   12 08 2020   atalanta s r  toloi  c  in a200812215334

lmendiola54462768 lisbon portugal 12 08 2020 atalanta s r toloi c in a200812215334 / TIAGO PETINGA

2
Luis Mendiola

El projecte milionari del PSG i del seu propietari Nasser al-Khelaifi es va salvar sobre la campana, quan semblava abocar-se a l’infern a Lisboa. Però segurament serà el tècnic Thomas Tuchel qui celebri més la remuntada de l’equip parisenc davant l’Atalanta amb dos gols de Marquinhos i Choupo Mouting en els últims cinc minuts d’un partit en el qual l’equip francès semblava condemnat davant un compromès Atalanta, que va acabar desfondat físicament, i rendit al talent de Mbappé i Neymar.

El PSG no va aconseguir portar el pes del partit com podria intuir-se. No l’hi va permetre l’equip italià amb un desplegament físic encomiable i molt atreviment, i que va patir un càstig molt dur pel seu esforç. Com era previsible, Mbappé no va aparèixer com a titular per culpa de l’esquinç al turmell de la final de Copa de França.

En la sorprenent aposta de Tuchel, Icardi es va acostar a la banda i va deixar l’atac a Neymar, que va provar una vegada i una altra, segur de les seves forces, però després no va aconseguir definir amb la lucidesa que s’espera d’una estrella com el brasiler. La més clara va ser un mà a mà amb el porter italià Sportiello, que va enviar fora (m. 2) i que va fer que tota la banqueta del PSG es posés les mans al cap amb incredulitat. Però Neymar va tornar a repetir error als 18 minuts, en un arribada franca, en què no va aconseguir connectar amb Icardi, i en un xut pèssim als 42 minuts que va enviar a la grada.

Un canvi decisiu

En tan sols 12 minuts, en canvi, l’Atalanta ja havia obligat Keylor Navas a lluir-se amb un futbol desacomplexat, movent la pilota amb velocitat i criteri, i desplegant-se amb intel·ligència per les dues bandes. La primera va ser un xut centrat de Gómez. La segona, una rematada de cap de Hateboer, que el guant del porter costa-riqueny va desactivar amb conflictes. Van ser les dues primeres fogonades d’avís, preludi del gol, als 26 minuts, en una rematada de rosca de Pasalic davant la qual res va poder Keylor i que va deixar molt tocat el PSG, que no va trobar una sortida a l’equació de l’equip italià, més enllà de les fogonades individuals de Neymar.

El pas pel vestidor no va canviar l’escenari per al PSG, amb Neymar intentant-ho tot, però sense ningú que el secundés davant una versió molt més conservadora de l’Atalanta. I això va impulsar Tuchel a recórrer a Mbappé a l’última mitja hora de joc, com a últim recurs. I el francès no va defraudar, perquè va descarregar el brasiler, i la seva potència i velocitat va desbordar un equip italià desgastat, que va morir en el descompte. En una rematada a l’àrea de Marquinhos (m. 90) i en una acció de Neymar i Mbappé (m. 93) que Chuopo-Moting va rubricar.

Alineacions

Atalanta: Sportiello; Toloi, Caldara, Djimsiti (Palomino, m. 60); Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne, m. 80); Pasalic (Muriel, m. 69), Zapata (Da Riva, m. 81), Gómez (Malinovskyi, m. 59).

París SG: Navas (Rico, 78); Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Herrera (Draxler, m. 72), Marquinhos, Gueye (Paredes, m. 72); Sarabia (Mbappé, m. 60), Icardi (m. Choupo-Moting, m.79), Neymar.

Àrbitres: Anthony Taylor (Ang). Targeta a Djimsiti (37). Freuler (45). De Roon (50). Zapata (53). Bernat (55). Herrera (57). Toloi (66), Paredes (75)

Gols: 1-0, Pasalic (m. 27); 1-1, Marquinhos (m. 90). Choupo-Moting (m. 93)