EL PRÒXIM RIVAL BLAUGRANA

Hansi Flick: d'interí a definitiu al Bayern de Munic

El tècnic actual va substituir Kovac al novembre, però no se li va garantir un contracte fins a l'abril

L'equip ha guanyat amb ell 29 dels 32 partits, el doblet de Lliga i Copa i està invicte a Europa

jdomenech54416027 munich  germany   08 08 2020   bayern s head coach hansi fli200809173243

jdomenech54416027 munich germany 08 08 2020 bayern s head coach hansi fli200809173243 / PHILIPP GUELLAND

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins i tot sent freqüent que el Bayern sempre estigui en les altures, sobretot a Alemanya, on ha sumat el tretzè doblet de Lliga i Copa, la mà que el gronxa ara mereix una distinció. Pels títols, pel compte de resultats que presenta (29 victòries en 32 partits) i perquè té un entrenador que es protegeix darrere d’un perfil baix. El club, tot s’ha de dir, també l’ha tingut en una situació provisional, d’examen perpetu durant més de mitja temporada, com si no s’acabés de fiar d’ell.

Hans-Dieter Flick és el tècnic que ha conduït el Bayern fins als quarts de la Champions, un pas més enllà del que va fer Niko Kovac, el seu predecessor i cap a inicis de temporada, que també havia aconseguit el doblet nacional, tot i que va sucumbir a la Champions davant el Liverpool, després campió.

Flick va estar vuit anys (2006-14) al capdavant de les jugades d’estratègia de la selecció alemanya

Va ocupar el lloc després d’una derrota sagnant amb l’Eintracht Frankfurt (5-1), amb prou feines la segona des de l’inici. Un relleu com el que va intentar Josep Maria Bartomeu al substituir Ernesto Valverde per Quique Setién, que fins i tot l’Allianz va opinar que «la dinàmica de l’equip era millorable» i va pretendre «donar un impuls per acabar la temporada», com va dir el president del Barça al Camp Nou al gener.

Invicte a Europa

Hansi Flick, de 55 anys, va assumir el càrrec de forma interina el 3 de novembre, va ser confirmat el 22 de desembre fins al final de la temporada i el 3 d’abril se li va concedir un contracte fins al 2023. El de Setién acaba el 2021. La gran diferència, a part dels anys, és la sensació arrasadora del Bayern, no només a Alemanya, com és habitual –va perdre amb el Leverkusen i el Borussia Moenchengladbach (2-1) i va empatar amb el Leipzig (0-0), les úniques derrotes del 2020-, sinó a Europa: està invicte. 

Notícies relacionades

Els resultats confirmen la seva saviesa, coneguda en el futbol alemany pel seu càrrec com a responsable de les jugades estratègiques de la selecció des del 2006 fins al 2014. Però també té mà per tractar els jugadors.

«Flick ens fa sentir importants. Hem entès la seva manera d’entrenar i de jugar, per això les coses estan sortint bé», va dir el cedit blaugrana Philippe Coutinho. No és titular indiscutible i sembla content a Munic.