El Bayern es corona per vuitena vegada consecutiva campió de la Bundesliga

El quadro muniquès sentencia el títol amb la seva victòria al camp del Werder Bremen (0-1)

lmendiola53779127 bayern munich s players celebrate end of the german bundesli200616225957 / Martin Meissner

2

El Bayern es va coronar aquest dimarts campió de la Bundesliga alemanya per vuitena vegada consecutiva al derrotar a domicili el Werder Bremen (0-1) i fer-se inabastable per al seu perseguidor més pròxim, el Borussia Dortmund, que ha de jugar aquest dimecres contra el Magúncia i, si guanya, el desavantatge davant del Bayern  seria de set punts a falta de dues jornades perquè acabi el torneig.

El Bayern, que va jugar aquest dimarts els últims 10 minuts en inferioritat numèrica per l’expulsió d’Alphonso Davies amb doble groga, va donar des del començament clares mostres de la seva intenció de sentenciar la Bundesliga. En el minut 2 va tenir la primera arribada amb rematada de Lewandowski que un defensa va desviar a córner. El Bremen pressionava per moments amb tots els jugadors de camp a la meitat contrària i buscava constantment el camí de l’àrea.

Ocasions locals

Per al Bremen també hi havia molt en joc i enmig de la lluita contra el descens va donar mostres que almenys pensava vendre’s la pell cara i es va ficar en el partit a punta d’intensitat en els duels individuals per la pilota i buscant ocasions de contraatacs.

En el minut 9 el Bremen va tenir una bona arribada amb una rematada contra la xarxa exterior del txec Theodor Gebre Selassie a centre de Leonardo Bittencourt des de la banda esquerra.

El partit vivia en bona part de la intensitat i la lluita. Kingsley Coman va tenir una arribada, amb una rematada desviada a la porteria del Bremen en el minut 12 després d’un robatori de pilota a prop de l’àrea.

En el 18 va respondre el Bremen amb una rematada lleugerament desviada de Maximilian Eggenstein des de la mitja lluna.

El Bayern va buscar arribar amb pilotes altes a l’àrea –el 24 Coman va rematar desviat de cap a centre de Müller– i amb rematades de mitjana distància, com una de Jerome Boateng en el 33, arran del pis i massa central, però amb cert perill enmig d’una forta pluja.

El gol, no obstant, va arribar d’una jugada exquisida en el minut 43. Boateng va ficar la pilota a l’àrea per sobre de la defensa del Bremen, i Lewandowski la va rebre amb el pit d’esquena a la porteria i va marcar amb una rematada de mitja volta.

Més control

En la segona part, amb el marcador a favor, el Bayern va començar a tenir més control sobre el partit, es va apropiar de la pilota i va començar a fer-la circular sense precipitar-se per arribar a la porteria, i va aconseguir posar el Bremen en la seva pròpia meitat.

No obstant, a partir del minut 70, el Bremen, que defensava bé, va tornar a plantar cara i en el minut 79 es va veure en superioritat numèrica després que Alphonso Davies fos expulsat per doble groga.

El Bremen va pressionar en l’etapa final i en el minut 90 Manuel Neuer va fer la seva aportació a la victòria, que assegurava el títol amb una gran parada davant d’un cop de cap d’Osako.

En el descompte, quatre minuts, el Bayern va aconseguir posar la pilota una altra vegada en la meitat del Bremen i, després d’un córner a favor, va mantenir la pilota a prop de la banderola de córner. Tres serveis de cantonades seguits i segons morts després de cada un van ser suficients per arribar al final.