SEGONA DIVISIÓ

El Girona no passa d'un empat insuficient a Las Palmas

L'equip de Martí va demostrar solvència en defensa però només va fer un xut a porteria (0-0)

lmendiola53748615 grafcan6564  las palmas de gran canaria  13 06 2020   el jug200613220803

lmendiola53748615 grafcan6564 las palmas de gran canaria 13 06 2020 el jug200613220803 / Elvira Urquijo A

2
Jordi Danes

El Girona es va emportar un punt de l’estadi Gran Canària, un botí clarament insuficient per les esperances d’ascens directe dels de Pep Lluís Martí, que van ser solvents en defensa però molt deficients en atac. Malgrat que els blanc-i-vermells van sumar la vuitena jornada d’imbatibilitat (en portaven set sense perdre abans de l’aturada de lliga), el ritme de punts (tres dels últims nou) és molt inferior al que necessita l’equip blanc-i-vermell per recuperar tot el terreny perdut.

La primera part va ser intranscendent, sense res rellevant, sense que Riesgo ni Josep haguessin d’anar a totes cap vegada. Potser els dos equips es respectessin excessivament, però la veritat és que el Las Palmas i el Girona amb prou feines van trepitjar l’àrea rival. Els de Pep Lluís Martí van portar una mica més el pes del partit, però tots els seus intents es van esvair a les tres quartes parts del camp. Ni Jairo, ni de bon tros Gallar, van desequilibrar mai per les bandes i sense centrades a l’àrea, Stuani tampoc va aparèixer. Defensivament, per als blanc-i-vermells, el primer acte va ser plàcid perquè els canaris van estar sempre molt lluny de crear perill. El 0-0 del descans va ser el millor resum de 45 minuts sense futbol ni ocasions ni res destacat.

Lleugera millora

El Girona va fer més bona fila després del descans, especialment a partir de dues ocasions de Stuani (47) i Gumbau (49), però sobretot una de clamorosa de Juanpe després d’un córner (61). Martí va oxigenar les bandes amb Aday i Valery i, poc després, va fer un altre doble canvi per intentar donar un altre ritme al partit amb l’entrada de Jonatan Soriano i el debutant Ibra. La millora dels visitants, no obstant, va ser molt relativa perquè Las Palmas també va moure fitxa i va ajustar una mica millor les seves línies, tot i que va continuar sense inquietar Riesgo.

El partit va acabar decaient una altra vegada (també hi van ajudar les interrupcions com la roda de canvis o la pausa d’hidratació) i cap dels dos equips va trobar la inspiració en els últims metres per batre la porteria rival i carregar-se d’arguments i adrenalina per a la recta final del campionat.

Las Palmas: Josep; Eric Curbelo, Mantovani, Aytami, De la Bella; Pedri (Fede Varela, 46), Javi Castellano, Ruiz de Galarreta (Tana, 88), Benito Ramírez (Cristian López, 62); Rubén Castro (Ariday, 62) i Narváez (Clau, 91).

Girona Riesgo; Maffeo, Juanpe, Ignasi Miquel, Mojica; Diamanka (Ibra, 69), Gumbau; Gallar (Valery, 58), Borja García (Jonatan Soriano, 69), Jairo (Aday, 58); i Stuani.

Àrbitre: Iglesias Villanueva, del comitè gallec. Grogues: als locals Benito Ramírez (20), Javi Castellano (69), Cristian López (79), Narváez (91) i als visitants Diamanka (53), Gumbau (57) i Maffeo (96). Vermelles: cap.