SENTÈNCIA DEFINITIVA

La justícia valida el final de la Lliga francesa però anul·la els descensos

La decisió del tribunal rebutja el recurs del Lió, que demanava que es disputessin les 10 jornades pendents

lmendiola53696907 files  in this file photo taken on may 19  2019 paris saint 200609175817

lmendiola53696907 files in this file photo taken on may 19 2019 paris saint 200609175817 / FRANCK FIFE

1
Es llegeix en minuts

El Consell d’Estat, màxim tribunal administratiu de França, va validar aquest dimarts el final prematur del campionat i la classificació tal com la va fixar la Lliga de Futbol Professional (LFP), amb el París Saint-Germain declarat campió, però va anul·lar els descensos de l’Amiens i el Tolosa i obliga que l’any que ve la Ligue 1 tingui 22 equips.

D’aquesta forma, la justícia va rebutjar l’últim recurs presentat pel Lió, que havia demanat que es disputessin les 10 jornades pendents quan la pandèmia del coronavirus va obligar a suspendre el futbol, cosa que va deixar aquest equip fora de les competicions europees per primera vegada des de 1997.

No obstant, va donar la raó a l’Amiens i el Tolosa, els dos últims de la taula, que havien demanat que s’anul·lés el seu descens a la segona divisió al considerar que encara tenien opcions de salvar-se.

El Consell d’Estat recorda que el conveni firmat entre l’LFP i la Federació Francesa de Futbol (FFF) per limitar a 20 equips la primera acaba el 30 de juny, i per això els convida a «revisar la qüestió del format de la primera divisió per a la temporada 2020-2021».

D’aquesta forma, la màxima instància administrativa obre la porta al fet que la pròxima temporada compti amb 22 equips, tal com havien sol·licitat l’Amiens i el Tolosa, cosa que carregarà més una temporada després de la qual s’ha de disputar l’Eurocopa, que va ser ajornada aquest estiu.

Fora d’Europa

En l’altre cas, el Lió havia sol·licitat que s’anul·lés la decisió adoptada el 30 d’abril per l’ LFP de posar fi al campionat, un dia després que el primer ministre, Édouard Philippe, anunciés que no es podria acabar davant de les mesures restrictives imposades per combatre el coronavirus.

Notícies relacionades

El president lionès, Jean-Michel Aulas, va acudir en persona davant del Consell d’Estat per defensar la seva tesi i va posar l’exemple d’altres països, com Espanya o Itàlia, que han programat el final de les seves lligues malgrat tenir una incidència similar de la pandèmia.

Per a Aulas, l’LFP es va precipitar, una decisió que va deixar el seu equip fora d’Europa, cosa que li va causar un dany econòmic important, ja que a la baixada d’ingressos s’hi sumarà una previsible desbandada de jugadors de primer nivell.

Temes:

PSG