pel coronavirus

Holanda retarda fins a l'1 de juny el possible reinici de la Lliga

El primer ministre amplia les restriccions al país per l'avenç del coronavirus i anul·la la concessió de permisos per a esdeveniments públics

jdomenech52987844 doetinchem  netherlands     file    ajax captain matthijs de200401094754

jdomenech52987844 doetinchem netherlands file ajax captain matthijs de200401094754 / OLAF KRAAK

1
Es llegeix en minuts

L’Eredivisie la lliga de la Primera Divisió dels Països Baixos, es reprendrà, com a molt aviat, l’1 de juny, a causa de l’expansió que registra el coronavirus al territori, segons va anunciar el primer ministre neerlandès, Mark Rutte. Aquesta és una de les decisions preses pel govern després que les restriccions preses per frenar l’avenç de la pandèmia s’hagin ampliat fins al 28 d’abril.

Rutte va exposar que tots els esdeveniments que requereixen permís governamental queden suspesos fins a l’1 de juny, i entre els quals va al·ludir explícitament als partits de les dues competicions de la campionat de futbol.

Notícies relacionades

La Lliga de Futbol Holandesa (KNVB) haurà de decidir què fer amb les vuit jornades restants de la present temporada. La decisió podria estar vinculada a les determinacions que es prenguin en la videoreunió que mantenen els presidents de les federacions en la UEFA aquest dimecres, quan es tractarà de la reestructuració del calendari de les competicions tant nacionals com internacionals.

L’Ajax i l’AZ Alkmaar encapçalen la taula empatats a 56 punts, tot i que el lideratge l’ostenta el vigent campió. Avantatgen de sis punts el tercer, el Feyennord (50) que, com ells i l’Utrecht, tenen un partit menys (25) que la resta dels equips.