DECISIÓ HISTÒRICA

la Lliga de Primera i Segona A se suspèn

Les dues pròximes jornades, com a mínim, no es jugaran en el futbol professional espanyol

«El 25 de març tornarem a avaluar la situació i es prendran noves decisions», diu Rubiales

GRAFCAV3301. EIBAR (GIPUZKOA), 10/03/2020.- Vista del estadio de Ipurua de Eibar, este martes, donde esta noche se juega el partido aplazado de LaLiga Santander entre el Eibar y la Real Sociedad, que se celebra a puerta vacía a causa de las medidas contra el coronavirus COVID-19.EFE/ Javier Etxezarreta

GRAFCAV3301. EIBAR (GIPUZKOA), 10/03/2020.- Vista del estadio de Ipurua de Eibar, este martes, donde esta noche se juega el partido aplazado de LaLiga Santander entre el Eibar y la Real Sociedad, que se celebra a puerta vacía a causa de las medidas contra el coronavirus COVID-19.EFE/ Javier Etxezarreta / Javier Etxezarreta (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

En una decisió històrica i sense precedents, la Lliga se suspèn almenys dues setmanes. La crisi a causa de la propagació del coronavirus, que ja havia provocat partits sense públic i la suspensió de les competicions no professionals, ha afectat també al futbol professional amb la suspensió de la Lliga de Primera i Segona Divisió durant les pròximes dues setmanes, a l’espera de l’evolució dels contagis i dels equips en quarantena abans de prendre una decisió sobre el futur de la competició. 

«LaLiga considera que es donen les circumstàncies perquè se segueixi amb la següent fase del protocol contra el Covid-19», diu el comunicat de LaLiga després que es conegués un cas positiu a la plantilla de bàsquet del Reial Madrid, que ja està en quarantena, com l’equip de futbol, amb el qual comparteix instal·lacions. «En conseqüència, s’acorda la suspensió, almenys, de les dues pròximes jornades», confirma el comunicat, abans d’observar que s’avaluaran de nou les mesures a prendre després de «l’acabament de les quarantenes decretades», conclou la comunicació de LaLiga.

Després que la Federació hagués suspès tot el futbol no professional, també federacions territorials com la catalana i la madrilenya, la decisió de LaLiga arriba per les recomanacions governamentals i després de la petició de l’Associació de Futbolistes Espanyols i de diversos clubs que s’havien manifestat en favor d’una suspensió de la qual no era partidària la cúpula directiva del futbol professional espanyol.

Rubiales marca el calendari

Després de la suspensió i d’una reunió a tres bandes entre LaLiga, la RFEF i l’AFE, ha comparegut el president de la Federació Luis Rubiales per prendre la iniciativa en la crisi: «El dia 25 de març tornarem a avaluar la situació i es prendran noves decisions que aniran en funció del nivell de dificultat que presenti la situació», ha explicat el president.

Rubiales ha intentat donar explicacions sobre les múltiples preguntes que sorgeixen entorn del futur del futbol. «Li correspon a la UEFA prendre les decisions sobre l’Eurocopa», ha repetit diverses vegades. «No hem arribat a l’escenari de pensar què fer si no es pot jugar més la Lliga. Es buscaran solucions quan arribi el moment, cada dia canvia l’escenari», ha explicat. 

Notícies relacionades

«Treballarem en tots els escenaris que es poden donar a partir d’ara», ha començat dient el president de la Federació mentre lloava la coordinació en les decisions, abans de deixar entreveure una garrotada a LaLiga que ha concretat després: «Hi havia una resistència òbvia des de LaLiga a la suspensió, ells volien continuar jugant a porta tancada, però havíem d’impulsar la nostra decisió a través del conveni de coordinació. Estem contents que segueixin el camí que ha marcat la Federació», ha sentenciat Rubiales.

Un cas en el Madrid de bàsquet

Minuts abans de l’oficialitat de la suspensió de la Lliga, el Reial Madrid ha fet públic que un jugador de la seva plantilla de bàsquet ha donat positiuen l’anàlisi del coronavirus i que, a conseqüència d’això, tant la plantilla de Pablo Laso com totes les plantilles amb les quals comparteixen instal·lacions, incloent-hi el primer equip de futbol, estan en quarantena recomanada. L’equip de Zidane no podrà viatjar a Anglaterra per disputar el partit de Lliga de Campions davant del Manchester City que estava previst per a la setmana que ve.