CHAMPIONS LEAGUE

El València, remuntar en un Mestalla buit

Una discutida mesura contra l'expansió del Covid-19 farà que l'enfrontament es disputi a porta tancada

L'equip de Celades necessita capgirar el 4-1 que li va endossar l'Atalanta per passar a quarts

zentauroepp52701328 atalanta200309132122

zentauroepp52701328 atalanta200309132122 / A Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Tot just acabar el partit de San Siro del 19 de febrer, amb el 4-1 que li havia clavat l’Atalanta encara calent, el València es va encomanar a la màgia de Mestalla per a una remuntada que, aquest dimarts, a causa de l’expansió del coronavirus, haurà de buscar en un estadi buit. Un repte majúscul per a un equip que en els últims tres mesos només ha funcionat alimentat pels ànims de la seva grada amb el premi d’una plaça a quarts.

A l’estadi, en principi, només hi entrarà el personal indispensable perquè es disputi el partit. L’única excepció prevista és la dels operaris del senyal de televisió i potser algun fotògraf de la UEFA. De gairebé cinquanta mil persones a poc menys de 200.

Formalment la decisió l’ha pres la Conselleria de Salut Pública de la Generalitat, però, tal com va recordar la consellera Ana Barceló, va ser seguint la recomanació del Ministeri de Sanitat, que totes les autonomies han d’atendre.

El criteri inicial va ser que es juguessin a porta tancada els partits en què s’esperés una important afluència d’aficionats del nord d’Itàlia, perquè aquesta és una de les zones més afectades pel virus. Però ni al València Basket li va servir divendres passat anular les 74 entrades que havia venut del seu partit contra l’Armani Milan, ni al València, el decret del Govern italià que impedeix l’arribada de seguidors de l’Atalanta, ja que està prohibit sortir de regions com la Llombardia, d’on és originari l’equip, tret que sigui per raons d’urgència laboral, com la que va permetre el viatge dels jugadors.

Estirabot de Parejo

Cap autoritat sanitària ha explicat quin és el nou criteri, una situació que ha suscitat no poc debat. «Hi ha coses que pot ser que la ciutadania no entengui», va explicar la consellera, que va insistir que «tot obeeix al que diu el ministeri i a l’evidència científica».

Va ser ignorada la furiosa petició de Parejo d’obrir Mestalla per la presència de turistes italians a la ciutat per les Falles. «Ens deixem la pell per l’escut i ara no ens quedarem de braços plegats mentre altres el trepitgen», va arribar a dir el capità a les xarxes.

Notícies relacionades

També Albert Celades va dir que els costa «entendre jugar a porta tancada quan en el nostre dia a dia estem veient altres esdeveniments, grans aglomeracions, amb moltíssima gent». Va ser a Movistar Liga de Campeones perquè el club va convèncer la UEFA que suspengués les rodes de premsa d’abans i després. L’únic que s’ho va saltar va ser Papu Gómez, el motor argentí del conjunt italià, per dir «pallasso» a un periodista que a l’aeroport li va preguntar pel partit.

Més enllà de no tenir l’empenta de la grada, el València haurà de fer front a altres problemes. El primer, la seva feblesa defensiva contra un dels equips més golejadors d’Europa. Sense Garay (lesionat) i Paulista (sancionat), Celades pot apostar per reconvertir Coquelin i que acompanyi Diakhaby o per una defensa de tres amb dos laterals al costat d’aquest. El segon serà fer almenys tres gols sense Maxi Gómez. Com a mínim ha recuperat Rodrigo. Ja és alguna cosa davant la dificultat de la cita

Temes:

Champions