l'eurolliga

El València Basket es resigna a jugar a porta tancada tancada contra el Milan

La Fonteta i Mestalla no aconsegueixen aixequen el veto sanitari al públic davant d'equips italians

zentauroepp52631006 deportes  valencia basket200304202924

zentauroepp52631006 deportes valencia basket200304202924

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Després de gairebé 24 hores provant de convèncer la Conselleria de Salut Pública que el seu cas no era com la resta, el València Basket va assumir a desgrat la decisió que dijous es disputi a porta tancada la trobada de l’Eurolliga davant de l’Armani Milan com a part de les mesures per provar de parar l’extensió del coronavirus.

El València CF tampoc va tenir èxit en l’intent i jugar sense públic davant de l’Atalanta a la Champions el proper dia 10.

«Complim la decisió de jugar a porta tancada tot i que no ens agradi», va assenyalar en un comunicat el València Basket, que té en aquest partit bona part de les seves esperances per accedir als quarts de final de l’Eurolliga. Segons va poder saber EL PERIÓDICO per fonts coneixedores de les converses, l’entitat, que comptava amb el suport explícit de l’Eurolliga, va defensar amb intensitat els seus arguments.

Un dia de debat

Malgrat que havien mantingut converses amb les administracions o el Consell Superior d’Esports, el València Basket es va assabentar de la recomanació del Ministeri que el seu partit fos un dels que es disputés a porta tancada en la mateixa roda de premsa en la qual es va fer públic. Des del primer moment la idea del club va ser treure el partit del ‘pack’ en el qual també hi havia el València-Atalanta i el Getafe-Inter de futbol i el Girona-Venècia de bàsquet femení.

El principal argument va ser que la restricció afectava trobades en les quals es preveia una massiva presència d’aficionats del nord d’Itàlia, el seu no s’hi podia incloure perquè podia garantir que no hi assistirien seguidors del Milan.  

Notícies relacionades

Com que té 7.750 socis i un aforament de 8.000 a la Fonteta, amb prou feines pot vendre entrades i només se n’havien retirat 74 i podia garantir que era «per a públic local».  Durant les converses, el club es va oferir fins i tot a anul·lar les entrades i garantir que només els titulars dels passis accedissin a la Fonteta.

«Amb les mesures citades el partit compliria els requisits per poder disputar-se amb públic sota total i absoluta normalitat», va afirmar l’entitat en el seu comunicat.