Valdano rep el premi Vázquez Montalbán

«El futbol sense la paraula és molt poca cosa, i l'he cultivat sempre que pogut», diu l'extècnic argentí

jdomenech52349186 barcelona   18 02 2020  deportes el ganador  del  xiv premio200218183100

jdomenech52349186 barcelona 18 02 2020 deportes el ganador del xiv premio200218183100 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jorge Valdano va rebre el XIV premi internacional de periodisme Manuel Vázquez Montalbán al Camp Nou, de mans del president del FC Barcelona i en presència de gran part dels prestigiosos guanyadors anteriors. Un madridista en territori adversari, no enemic. «No és un deute pendent per les Lligues de Tenerife, hi ha altres arguments per si un jutge ens interroga», va dir fent broma l’escriptor Sergi Pàmies, que, com a membre del jurat, va glossar la trajectòria del nou vencedor. 

Notícies relacionades

«El futbol sense la paraula és molt poca cosa, i l’he cultivat sempre que he pogut», va explicar Valdano en el seu breu parlament que va embastar sense mirar ni una sola nota. L’exjugador, exentrenador i ara comentarista va agrair la concessió del premi després d’assegurar que Vázquez Montalbán havia sigut un dels seus referents tot just arribar al futbol espanyol el 1975.  Era un dels autors que va descobrir i llegia en les seves interminables tardes a l’Alabès, club al qual va pertànyer abans de fitxar pel Reial Madrid. «Vaig estar quatre anys jugant a Segona Divisió», va voler recordar, a tall d’exemple per sostenir una de les seves afirmacions: «Em va costar molt ser futbolista i em costa molt escriure».

Tot i que no ho sembli, per la facilitat de la seva prosa, com va voler destacar Pàmies i també Josep Maria Bartomeu, el president del Barça. Va corroborar que la distinció no era el pagament per la seva intervenció decisiva com a entrenador del Tenerife perquè el Barça conquerís dues Lligues (1993 i 1994), sinó per la necessitat que autors com Valdano «ens reconciliïn amb el periodisme, amb la veritat, la realitat, que és fàcil d’entendre». «Tot i que els teus relats tenen una càrrega molt profunda», va afegir.

Temes:

Futbol Barça