BRASIL - COLÒMBIA (2-2)

Neymar torna amb un gol i una assistència en un amistós amb el Brasil

L'estrella del PSG no jugava des del juny passat, quan es va lesionar abans de començar la Copa Amèrica

49742274 60

49742274 60 / RHONA WISE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Un gol i una assistència van marcar el retorn de Neymar a la selecció del Brasil. L’amistós amb Colòmbia va acabar empatat en dos gols al Hard Rock de Miami. Però més enllà del resultat, els ulls dels seguidors de la «canarinha» van estar posats en el jugador del PSG i protagonista del gran serial del mercat de fitxatges del futbol europeu durant les últimes setmanes.

Amb el seu gol va arribar a les 61 dianes i és a 16 anotacions de Pelé. Tité, l’entrenador del seleccionat, va celebrar la tornada del seu jugador principal de cara a les eliminatòries amb vista al Mundial del 2022. El Brasil va obtenir la Copa Amèrica sense el seu concurs. Contra Colòmbia va demostrar una altra vegada tot el que representa per a l’equip. «S’ho vatreballar més enllà de les meves expectatives. No deixa de sorprendre’m», va dir Tité, que es va abraçar amb el ‘deu’ després del seu gol. «Tinc una relació amb ell de gran lleialtat. Li havia demanat que es concentrés en el joc i que es mantingués fort».

Els seus companys més propers també van parlar sobre el que va passar a Miami. «Sempre és una alegria tenir ‘Ney’ fent el que sap fer millor, jugar a futbol, disfrutant i fent el millor per a la selecció. És una satisfacció, li tenim carinyo i quan està centrat arriba a un nivell molt alt. Que ell faci el que sap fer, que és jugar a futbol. Estem per ajudar-lo», va dir Dani Alves.  Per a Thiago Silva l’alegria era doble: el crac es queda al París Saint Germain. «El nostre objectiu és molt gran i tothom sap quin és; la Champions League, tot i que sense posar-nos pressió. Si no tinguéssim Neymar hauria sigut una pèrdua molt gran. Gràcies a Déu, es va quedar».

Neymar havia anotat el seu últim gol amb el combinat pentacampió del món el 16 de novembre de l’any passat contra l’Uruguai, a Londres. No vestia la samarreta verda i groga des de juny passat. Entremig li van passar massa coses, des d’un agreujament de la seva lesió fins a un escàndol per presumpta violació que va acabar sent arxivat per la policia, sense oblidar el seu fitxatge frustrat pel Barça. «El meu món es va esfondrar i vaig acabar a terra», va dir llavors el jugador, i contra Colòmbia ha començat a aixecar-se. Si bé va tenir un començament dubitatiu i es va notar que encara li falta arribar a la seva plenitud, va mostrar algunes pinzellades del seu segell.

Baralla amb un rival

Notícies relacionades

L’estrella del PSG té al seu torn una història personal amb Colòmbia. Als quarts de final del Mundial 2014, un cop de genoll de Rodrigo Zuñiga li va provocar una fractura en una vèrtebra lumbar que el va apartar de la competició. En la prèvia del partit que es va disputar a Miami a les xarxes socials el van recordar

El partit va ser intens. Casemiro va obrir el marcador. Luis Fernando Muriel va anotar en dues oportunitats pels «cafeters». En el segon temps, el Brasil va intentar capgirar el resultat. Als 13 minuts, Dani Alves va habilitar Neymar i l’astre no va perdonar. Després també va tenir temps per picar-se amb Wilmar Barrios cap al final. Es van clavar manotades davant de la mirada passiva de l’àrbitre. ‘Ney’ tornarà a vestir la casaca brasilera dimarts que ve contra el Perú.