TRÀMIT FÀCIL

L'Espanyol goleja el Lucerna un altre cop

L'onze blanc-i-blau repeteix el resultat de l'anada (3-0) i confirma la classificació, que l'enfrontarà al Zorya Luhansk d'Ucraïna

Gallego promou el debut de quatre jugadors del planter i Víctor Campuzano, un d'ells, segella la seva estrena amb dos gols

zentauroepp49452126 graf6670  cornell  de llobregat  15 08 2019   el centrocampi190815231617

zentauroepp49452126 graf6670 cornell de llobregat 15 08 2019 el centrocampi190815231617 / Enric Fontcuberta

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Islàndia, Suïssa i Ucraïna. La tercera etapa de l’aventura de l’Espanyol en la Lliga Europa el trasllada a un enfrontament amb l’ignot Zorya Luhansk, que va eliminar el més conegut CSKA de Sofia. La classificació blanc-i-blava es donava per suposada després d’haver vençut per 0-3 el Lucerna a casa seva. En la tornada, va firmar aquest resultat abans del descans.

La principal inquietud que podien sentir els periquitos era saber si l’equip acusaria la falta de gol per la marxa de Borja Iglesias. I la resposta va ser tan satisfactòria com el desplegament de l’Espanyol en un partit de tràmit. David Gallego només va mantenir quatre jugadors de l’anada (Diego López, Lluís López, Vilà i Darder) i els nous no van abaixar les prestacions del col·lectiu. Al contrari.

Doblet del debutant

Potser les van elevar davant l’oportunitat de guanyar-se l’entrenador en uns inicis de temporada, quan cap idea és definitiva i el futur de tres competicions insinua opcions per a tothom. Ningú ho va fer millor que Víctor Campuzano (22 anys), un dels dos debuts que va promoure Gallego en l’onze titular. L’altre va ser el lateral dret Gonzalo Ávila, ‘Pipa’ (21). Pol Lozano (19), el tercer, va entrar en la segona meitat. Nicolás Melamed Ribaudo (18) va ser el quart privilegiat.

Campuzano, del planter, va marcar dos gols en la nit de la seva estrena, gloriosa i inoblidable per a ell. Tots dos de factura molt similar, amb desmarcatges creuats i xuts amb l’esquerra. Partia des de la dreta al compartir la davantera amb Wu Lei, que també va inaugurar el seu compte.

Sobrat de qualitat

El davanter xinès va certificar, en només tres minuts, la tesi que havia expressat en la vigília l’entrenador del Lucerna, Thomas Häberli: "Tot i que no hi sigui Borja, l’Espanyol va sobrat de qualitat". Era un temor camuflat davant el que podia oferir el xoc. 

Borja ja és història i l’Espanyol conserva el gol. La mitjana realitzadora a Europa continua alta, voreja les tres unitats, tot i que el nivell dels rivals ha sigut molt inferior al que es trobarà el quadro blanc-i-blau a partir de diumenge, quan rebi el Sevilla a Cornellà a les set de la tarda. No li serà gens fàcil mantenir l’alt índex d’efectivitat mostrat davant els amics que ha trobat en la seva aventura continental.

RETARD AMB ELS UNIFORMES / A David Gallego no li passava pel cap que el seu equip es relaxés, segons va dir en la prèvia, i aquesta premissa també es va complir encara que el Lucerna resultés un adversari molt dèbil i tendre, que molt aviat es va fondre. Tot i que el partit comencés més tard del que es preveia. L’àrbitre va comprovar que el segon uniforme del conjunt suís, blanc, es confonia tant com el primer, blau, i l’embolic només es va resoldre amb la concessió de l’Espanyol, que va canviar el seu i va jugar de verd.

L’onze de Gallego va brindar als seus incondicionals un molt bon partit, sobretot en el primer temps, malgrat que l’eliminatòria estava resolta. La sortida de l’equip va respectar els 13.214 seguidors que van acudir a l’estadi i, segurament, incentivarà a altres tants per al debut de lliga.

Tebi rival

Molt determinats a aprofitar el partit per omplir les alforges de confiança, els espanyolistes no van deixar cap marge de dubtes davant un Lucerna que sí que va sortir a la cita amb la indolència de qui afronta un tràmit. No es va acostar a l’àrea de Diego López fins al minut 83, i perquè el porter es va equivocar en un mal control de pilota.

Notícies relacionades

Amb el 4-4-2 adoptat per Gallego, l’Espanyol va omplir el camp i va espantar el rival amb un gol que va retratar la passivitat visitant. El Lucerna es va témer un devessall, però totes les precaucions no van evitar que encaixés tres gols en 45 minuts. Només li van servir perquè l’Espanyol es relaxés una mica. 

Crònica

Fitxa tècnica

<strong>Espanyol:</strong> Diego López (6); Pipa (7), Bernardo (7), Lluís López (6), Vilà (6); Granero (6), Iturraspe (6), Darder (6), Vargas (7); Lei Wu (7), Campuzano (9).