EL MERCAT BLANC-I-BLAU

Borja Iglesias deixa l'Espanyol i marxa al Betis per 28 milions

El pitxitxi blanc-i-blau es converteix en la venda més cara del club periquito

borja-be

borja-be

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Dos mesos després de fitxarl’arquitecte de l’èxit europeu periquito, el Betis va tornar a pescar en aigües blanc-i-blaves. No en va tenir prou amb el tècnic i va apostar també pel pitxitxi de l’EspanyolRubi i Borja Iglesias tornen a unir els seus camins a Sevilla. El club verd-i-blanc pagarà els 28,14 milions de la clàusula del Panda, que deixa un buit difícil de substituir.

Al mercat futbolístic no hi ha temps per a laments, però hi ha marxes que fan més mal que d’altres. Iglesias es va guanyar l’afecte de tots els periquitos pels seus gols (20 en 43 partits), però també per la seva implicació i el seu comportament exemplar. Es va convertir el juliol del 2018 en el fitxatge més car de la història del club (10 milions) i ara ja és la venda més alta, en superar els 20 milions que el Vila-real va pagar per Gerard Moreno el curs passat. Fa unes setmanes també va marxar Mario Hermoso a l’Atlètic per 25, però la meitat corresponen al Madrid.

Rendiment d’èxit

L’operació econòmica és rodona per a l’Espanyol, que ha tret un benefici de gairebé 17 milions en tot just un any, tenint en compte que 1,4 milions, un 5% del traspàs al Betis, seran per alCelta, l’antic propietari del Panda. No va arribar a triomfar l’ariet a Galícia i va marxar cedit al Saragossa, que es va quedar a les portes de l’ascens en la temporada 2017-18.

A l’Espanyol no li va importar la nul·la experiència de Borja a Primera. Es va llançar a buscar el seu fitxatge per suplir la marxa de Gerard Moreno i va resultar un èxit. El Panda va captivar els periquitos des de la seva posada en escena i va ser la gran referència ofensiva que va portar l’Espanyol a la setena plaça celebrada amb passió a Cornellà.

Rubi, el gran valedor

El serial entorn del Panda ha durat dos mesos, gairebé des de la marxa de Rubi al Villamarín. El tècnic, que ja ha rebut algunes crítiques de l’exigent afició bètica, és el gran valedor d’un fitxatge que s’ha cuit a foc lent. El final era previsible. Tot era qüestió de temps. 

La primera oficialitat va arribar ahir al matí, quan Rastar Group -l’empresa de Chen Yansheng- va enviar un comunicat a la Borsa de Shenzhen amb tots els detalls. «En la seva reunió del 13 d’agost de 2019, la junta directiva de l’Espanyol va aprovar la transferència», remarca la nota.

El mandatari va donar llum verda a l’operació des de la Xina. El Betis pagarà els 28,14 milions de la clàusula en tres terminis: 18,14 aquesta setmana (just el fix que va ingressar per la venda de Junior al Barça), 5 més abans del 23 desembre i els 5 últims abans del 30 de juny del 2020. La xifra total entra a l’exercici 2019-20. 

Carta oberta

El davanter es va acomiadar dels periquitos amb una carta. «Em toca tancar una etapa de la meva vida que, malgrat la seva brevetat, m’ha regalat moments inoblidables. D’un creixement personal i esportiu incalculable», va apuntar el Panda, que es va mostrar «molt agraït» a l’Espanyol per brindar-li l’oportunitat de complir el «seu somni» de jugar en l’elit. «Us seguiré des de la distància i celebraré els vostres èxits», conclou.

Sevilla, mentrestant, va ser rebut com un heroi al’aeroport, amb bufandes, samarretes i càntics d’una afició entregada a l’home que ha de solucionar les mancances ofensives de l’equip. «Estic molt content. Ha sigut un procés llarg. Diuen que les coses bones es fan esperar. Espero tornar als bètics tot aquest afecte i il·lusió», va dir després de passar la revisió mèdica. Va firmar fins al 2024.

Calleri i Zaza

Notícies relacionades

El benefici net de l’Espanyol després de desprendre’s del seu golejador és d’11,7 milions. Part d’aquesta quantitat podria destinar-se a la recerca del seu substitut. Jonathan Calleri i Simone Zaza són els davanters més ben situats. L’argentí, propietat d’un fons d’inversió anglès, va jugar cedit al’Alabès  el curs passat, mentre que l’italià milita a Torí després del seu pas pel València. 

“Per ser igual de competitius el substitut ha de tenir un perfil similar al de Borja. Li desitjo el millor, però és absurd continuar parlant-ne. Ja no suma” (David Gallego)

Jaime Mata (Getafe), Mariano (Reial Madrid) i André Silva (Milan) són altres opcions més complicades. «Per ser igual de competitius el substitut ha de tenir un perfil similar a Borja, i li desitjo el millor. Ha sigut un gran professional, però és absurd continuar parlant-ne. Ja no suma per a l’Espanyol», va valorar David Gallego amb el seu pragmatisme habitual. 

Vista del Lucerna en la prèvia europea 

<strong>L’Espanyol </strong>rep aquest dijous el <strong>Lucerna  </strong>(21.00 h) amb l’objectiu de certificar la seva presència en l’última prèvia de l’Europa League. Ho té fàcil l’equip periquito, que va aconseguir un magnífic resultat en l’anada<strong>  (0-3).</strong> Aquesta golejada li permetrà afrontar amb calma el xoc contra el quadre suís, tres dies abans del debut a la Lliga, que també tindrà lloc a Cornellà davant del <strong>Sevilla</strong>. 

Temes:

Betis Espanyol