ENTRENAMENT EN SOLITARI

L'aïllament de Neymar l'acosta al Barça

Un altre gest del PSG posa de manifest la ruptura amb el brasiler i la seva imminent sortida

zentauroepp49393491 saint germain en laye  france   10 08 2019   paris saint ger190814190020

zentauroepp49393491 saint germain en laye france 10 08 2019 paris saint ger190814190020 / CHRISTOPHE PETIT TESSON

2
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

La hsitòria entre Neymar i el PSG arriba al seu inevitable final. Després de setmanes de gestos de rebuig entre les dues parts, finalment l’equip parisenc ha optat per apartar el jugador de l’entrenament  i perquè treballi en solitari fins que s’aclareixi el teu futur. El brasiler ha deixat molt clar que no vol tornar a jugar més amb el PSG, i per això el club va retirar dilluns passat totes les imatges de Neymar de la seva botiga oficial. Aquest últim càstig sembla que és el pas necessari per consumar el divorci

El serial de l’estiu ofereix dia a dia nous episodis. Aquest dimecres Esporte Interactivo ha informat que Neymar s’estrenava en solitari i que continuarà apartat del grup fins que deixi París. Espanya és la seva destinació, però el seu cor (o el seu compte bancari) es divideix entre la Barcelona que va ser la seva llar o la cosmopolita capital madrilenya. 

Precisament aquest dimarts un equip del club blaugrana integrat pel directiu Javier Bordas i el secretari tècnic Eric Abidal va viatjar a París com a part de l’ofensiva per recuperar Neymar. A la capital francesa es van reunir amb el director esportiu del PSG, Leonardo i van comptar amb la presència de l’intermediari André Cury. La reunió no va ser gaire exitosa, però sembla que el brasiler cada vegada també s’allunya més de Madrid. 

Divorci insalvable

Fa dos anys que Neymar va deixar el Barça per l’escandalosa xifra de 222 milions. Davant la magnitud del seu preu, el PSG no vol deixar-lo marxar així com així, però, després d’un estiu de desgast i repudis al crac per part dels seguidors del club parisenc, Ney només vol marxar. I el club de Nasser al-Khelaïfi sap que aquesta opció és la millor, perquè la ruptura ja és insalvable. 

Tot i que al principi de l’estiu el Barça no plantejava la seva tornada com una prioritat, amb aquest acostament sembla que hi ha un canvi d’estratègia. Potser motivat pel no tan sobtat interès del Reial Madrid, amb Florentino Pérez liderant l’ofensiva. 

No hi va haver acord a París. Com ja s’esperava. El PSG exigeix 100 milions d’euros més Coutinho i Semedo. Mentre que al Barça no li suposa cap problema desfer-se del fitxatge més car de la seva història, el las és instransferible i demana retardar el pagament. La junta de Bartomeu ja ha invertit 255 milions en fitxatges amb 146 d’ingressos en vendes, així que no va gaire sobrat d’efectiu per desembutxacar al PSG. El Barça ha ofert altres jugadors, entre qui sona el nom de Rakitic, i demana retardar un any el pagament mitjançant una opció de compra obligatòria. 

Fins al setembre

Notícies relacionades

El viatge a París és un senyal públic per transmetre a Neymar que estan disposats a negociar per ell. D’altra banda, el Reial Madrid i el PSG encara no han entrat en negociacions, així que els de Bartomeu porten avantatge. Ara, és el torn de Neymar per continuar pressionant el seu club i que el deixin marxar. 

Tots els implicats en l’operació tenen fins al2 de setembre, quan es tanca el mercat de fitxatges tant a França com a Espanya. Semblava que hi hauria un següent acostament entre els clubs a Liverpool amb motiu de la reunió de l’ECA on estava prevista l’assistència de Josep Maria Bartomeu i el seu homòleg Al-Khelaïfi, però finalment el president blaugrana no hi assistirà. 

Temes:

Fitxatges Neymar