L'EUROCOPA 2016

La doble cara de Müller

El davanter del Bayern brilla als Mundials però s'encalla a les Eurocopes, on encara no ha marcat

rpaniagua34552297 football soccer   germany v italy   euro 2016   quarter fina160706205202

rpaniagua34552297 football soccer germany v italy euro 2016 quarter fina160706205202 / Kai Pfaffenbach

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Si hagués marcat el penal que va tenir en la semifinal davant l’Atlètic de Madrid a Munic probablement l’equip de Pep Guardiola hauria jugat la final i, qui ho sap, potser el Madrid no hauria conquistat l’onzena. Xabi Alonso havia avançat l’equip germànic amb una falta desviada per Giménez i Thomas Müller tenia a les seves botes el 2-0 per encarrilar l’eliminatòria. Oblak ho va evitar, igual que Buffon en la tanda de penals davant Itàlia, en què va fallar el segon xut alemany, just després de l’error de Zaza. Aquesta vegada, almenys, el seu error no va resultar determinant.

No viu el seu millor moment el punta del Bayern, tan anàrquic com eficaç i imprevisible. La seva doble cara amb Alemanya resulta sorprenent. Mentre que en els Mundials és gairebé infal·lible i tot el que toca acaba a la xarxa, en la cita continental és un exemple d’ineficàcia. Davant França podria deixar la banda i ubicar-se en la posició de davanter centre per la lesió de Mario Gómez. El xoc d’avui es presenta com la millor oportunitat per trencar amb aquest malefici a les Eurocopes. 

Notícies relacionades

«Ja ho vaig dir abans del Mundial del Brasil: jo no em fixo com a objectiu els gols. El mateix penso ara, però no paren de preguntar-me per això i ho comprenc», afirma Müller, que ha fallat ocasions clares, sobretot en el partit davant Irlanda del Nord. «En  futbol que hagis marcat una vegada no significa que hagis de marcar sempre. Jo no sóc egoista, treballo per a l’equip». 

Bota d’Or del 2010

Bota d’Or del 2010En 10 partits a l’Eurocopa encara no s’ha estrenat, mentre que suma 10 gols i 6 assistències en els Mundials. Va ser Bota d’Or a Sud-àfrica-2010 i Bota de Plata al Brasil, per darrere de James. També va aconseguir la Pilota de Plata, només superat per Messi en una polèmica decisió. «Müller és imprevisible i molt perillós. En els grans partits, pot ressorgir i marcar el gol decisiu. El conec bé», avisa el francès Kingsley Coman, company de Thomas al Bayern.