L'EUROCOPA DEL 2016

Cristiano contra Bale, la batalla dels egos

Les estrelles de Portugal i Gal·les, companys al Madrid, protagonitzen un tens duel per un lloc en la final de París

rpaniagua34579249 a combination made on july 4  2016 shows two file pictures  160705191820

rpaniagua34579249 a combination made on july 4 2016 shows two file pictures 160705191820 / PATRICIA DE MELO MOREIRA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Juguen Portugal i Gal·les, però tothom estarà pendent de dos jugadors, Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, que protagonitzaran la batalla dels egos a Lió. L’astre lusità i l’heroi britànic es jugaran un lloc en la final de Saint-Denis, però no només això. El vencedor farà un gran pas en el camí cap a la Pilota d’Or, un trofeu que en aquests moments no té un guanyador clar. Tots dos prefereixen parlar del col·lectiu, principalment Bale, però ningú dubta que hi haurà en joc alguna cosa més que un partit de seleccions.

CITA AMB LA HISTÒRIA

Mentre Portugal disputa la seva quarta semifinal en les cinc últimes edicions, Gal·les s’estrena entre les quatre millors. És el partit més important de la història dels dracs, comandats per un Bale afamat, l’únic gal·lès que no va fer plans per a aquesta setmana.

Ledley, per exemple, havia previst casar-se aquest dissabte, i Gunter no podrà anar demà a la boda del seu germà a Mèxic.

"És un somni guanyar l'Eurocopa, he guanyat molts trofeus amb els meus clubs, però res amb la selecció" (Cristiano Ronaldo)

Ja ho va proclamar Bale després de la Champions: «Ara vaig per l’Eurocopa». Molts s’ho van prendre de broma, començant pel seu company Kroos. «En tres partits estaràs a casa», li va deixar anar. Tots dos estan en semifinals, igual que Pepe, que està entre cotons per unes molèsties.

LES LLÀGRIMES DE LISBOA

Cristiano es troba davant una de les seves últimes possibilitats d’aconseguir un títol amb la selecció, cosa que li permetria superar en algun aspecte de la seva carrera Messi. Hi va estar a prop el 2004, però la final de Lisboa va caure del costat grec i el lusità va acabar plorant. Tenia 19 anys. Per a Bale la final ja seria un èxit increïble. L’exprés de Cardiff s’ha enfrontat cinc cops a Cristiano quan estava al Tottenham amb un balanç letal: Cris el supera 5-0 en triomfs i gols.

L'astre britànic L'astre britànic s'ha enfrontat cinc vegades amb el seu rival i no ha aconseguit mai guanyar ni marcar

De moment, el gal·lès ja ha aconseguit el que no va poder tenir Ryan Giggs, l’anterior estrella del seu país, que va triomfar al United però es va retirar orfe de tornejos internacionals. «Som un grup de germans. No tenim por, estem units i disfrutant d’aquest gran viatge», diu Bale, amb un discurs generós, entestat a allunyar-se del duel contra Cristiano.

«A Gal·les, l’estrella és l’equip, treballem junts, com una sola cosa. Cristiano és fantàstic, però només ens hem de preocupar per nosaltres. Seria un error obsessionar-se amb el rival», afegeix l’esquerrà del Madrid, que no ha necessitat dir gran cosa al seu entrenador sobre Cristiano. «Ho sabem absolutament tot d’ell», comenta Coleman.

SENSE COMUNICACIÓ

La batalla d’egos està assegurada a Lió. De moment, no ha existit comunicació entre tots dos. «No, no ens hem enviat missatges, cada un està concentrat amb la seva selecció», desvela Bale, que es va estrenar amb Gal·les fa una dècada amb John Benjamin Toshack a la banqueta. Només tenia 16 anys i 10 mesos.

"Bale va debutar amb la selecció amb mi. Llavors era a Segona. Ara és el jugador amb més influència de l'Eurocopa. Els nois creuen que amb ell són capaços de tot" (John Benjamin Toshack)

«Llavors era a Segona. Ara és el jugador amb més influència de l’Eurocopa. Els nois creuen que amb Gareth són capaços de tot», explica l’exseleccionador gal·lès des del Marroc, on dirigeix el Wydad de Casablanca. Aquell flac amb orelles de pàmpol ja corria els 100 metres en 11,4 segons.

Gareth Bale

INTERNACIONAL GAL·LÈS

"La Pilota d'Or no em preocupa. A Gal·les l'estrella és l'equip. Som com un grup de germans" 

Notícies relacionades

Turmentat per les lesions al bessó esquerre, Bale s’ha emportat a França un físio personal del Reial Madrid que l’examina després de cada partit. Al club blanc ha marcat quatre faltes en 38 llançaments; el seu rival n’ha transformat 10 en 138 xuts.

Qualsevol èxit en la semifinal repercutiria en la Pilota d’Or. «No em preocupa. M’importa el col·lectiu. Només penso en el meu equip», remarca Bale. Cristiano, segurament, no deu pensar el mateix.