L'EUROCOPA 2016

Itàlia i Alemanya protagonitzen la pitjor tanda de penals de la història de les Eurocopes

Per primera vegada en 56 anys i 15 edicions hi va haver set fallades

rpaniagua34553204 bordeaux  france   02 07 2016   italy players mattia de scig160703013911

rpaniagua34553204 bordeaux france 02 07 2016 italy players mattia de scig160703013911 / CAROLINE BLUMBERG

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Itàlia Alemanya van completar a Bordeus la pitjor tanda de penals de la història de les Eurocopes. En 15 edicions del torneig continental i 56 anys des de la seva estrena el 1960, mai s'havien fallat set llançaments. 

Després d'un partit intens però sense excessiva qualitat, el clàssic europeu de tota la vida es va haver de decidir en la loteria final dels penals. Abans, durant el xoc, ja s'havia produït una pena màxima per unes mans innocents de Boateng. Bonucci la va convertir. Després no tindria la mateixa fortuna. 

La campiona del món  no perd una tanda de penals des deL 1976, la de Panenka. Ha guanyat les sis últimes

Les dues tetracampiones del món es van jugar el pas a les semifinals a la tanda de penals i Alemanya va exhibir la seva habitual sort. Els germànics només han perdut una tanda de penals en tota la seva història (la del mític llançament de Panenka el 1976) i encadenen sis èxits consecutius, un registre espectacular. Itàlia, en canvi, amb la derrota d'aquest dissabte, porta un balanç de tres triomfs i cinc derrotes en vuit tandes. 

PELLÉ VACIL·LA NEUER

Manuel Neuer va ser l'heroi dels germànics a l'aturar els llançaments de Bonucci i de Darmian, mentre que Zaza, que havia entrat al minut 120 només per llançar, i Pellé, van enviar fora els seus xuts.

Especialment lamentable va ser l'execució d'aquest últim. El davanter del Southampton, fins i tot, va vacil·lar Neuer abans de llançar, fent-li un gest com si el volgués tirar a l'estil Panenka. El seu fracàs va ser estrepitós.

"Mai vaig veure una cosa igual. Fue un drama, una verdadera batalla de la que salimos guanyadors" (Neuer)

Alemanya tampoc van estar gaire millor. Les seves grans estrelles no van aguantar bé la pressió. Buffon va parar el xut de Müller en el segon llançaments alemany, mentre que Özil va topar amb el pal i Schweinsteiger va llançar als núvols el 10è xut, que hauria classificat els germànics amb menys patiment.

Aquests despropòsits els va resoldre Neuer aturant el xut de Darmian i donant a Héctor una altra oportunitat de segellar el pas a les semifinals. El jove lateral del Colònia no s'ho va pensar dos cops i va tancar amb un xut amb l'esquerra una tanda interminable, la pitjor de la història de l'Eurocopa. 

"És verdaramente dur. No es pot explicar, ens hem quedat a un pas del sueño" (Buffon)

Notícies relacionades

"No havia vist mai una cosa així. Ha sigut un drama, una verdadera batalla de la qual hem sortit guanyadors perquè ha sigut una guerra de nervis. Sabia que havia de concentrar-me en la meva feina i que no m'influïssin les emocions, però no és fàcil. Intentava intuir què farien. Sovint es dispara al centre, ho havíem preparat en els entrenaments però no és el mateix", va destacar Neuer

ÚLTIMA EUROCOPA DE 'GIGI'

"És molt dur. No es pot explicar, ens hem quedat a un pas del somni. Em disgusta perquè ens ho mereixíem, pel grup que som, per tot el que havíem treballat, pel que havíem despertat en el cor i en l'ànima dels aficionats", va dir Buffon, que va disputar la seva última Eurocopa. Sí que espera estar, ja amb 40 anys, en el Mundial del 2018 a Rússia.