L'EUROCOPA DEL 2016

Cristiano Ronaldo se salva en els penals

Portugal es classifica per a les semifinals després d'un partit horrorós de l'astre del Madrid davant Polònia

/ REUTERS / KAI PFAFFENBACH

rpaniagua34521655 football soccer   poland v portugal   euro 2016   quarter fi160630220326

/

1

Sense guanyar ni un sol partit en els 90 minuts, acabant tercera de grup, superant Croàcia en la pròrroga i Polònia en els penals. Així s’ha colat la Portugal de Cristiano Ronaldo en la seva quarta semifinal de les cinc últimes edicions de l’Eurocopa.

El combinat lusità va marcar tots els seus llançaments i Rui Patricio va aturar el de Blaszcykowski abans que Quaresma posés definitivament Portugal entre les quatre millors seleccions del torneig. El rival, dimecres que ve a Lió, serà el guanyador del Gal·les-Bèlgica de divendres.

L’èxtasi final va alleujar un Cristiano Ronaldo desesperat. L’astre del Madrid va firmar un dels pitjors partits de la seva vida. Va fallar quatre ocasions clares i va estar a punt de condemnar la seva selecció per la seva ineficàcia, però almenys va marcar el seu penal, el primer de la tanda.

L'èxtasi final L'èxtasi final va alleujar CR7, que va fallar quatre ocasions claríssimes

Sense el lesionat André Gomes, Fernando Santos va apostar pel jove Renato, que ja havia deixat bons detalls sortint de la banqueta. El centrecampista, fitxat pel Bayern d’Ancelotti per 40 milions, apunta bones maneres amb només 18 anys.

No s’havien complert ni dos minuts quan una jugada per l’esquerra va acabar amb una passada de Grosicki a Lewandowski. L’ariet del Bayern, inèdit fins ara, va obrir el seu compte golejador amb una definició perfecta.

Polònia es va fer enrere, però Milic Lewandowski van tenir ocasions per fer el segon. Cristiano va demanar un penal (m. 30) d’aquests que solen xiular-li al Madrid i Renato va trobar el premi amb el gol de l’empat amb un bon xut amb l’esquerra (m. 33).

La por es va apoderar de les dues seleccions en una segona part que hauria pogut desequilibrar Cristiano amb tres errors garrafals (m. 55, 59 i 85). Especialment dolorós va ser l’últim, quan va fallar sol davant el porter.

L’estrella blanca tampoc va aprofitar la seva quarta ocasió a l’inici del temps extra i el duel va anar agonitzant amb les dues seleccions caminant pel camp, exhaustes, desitjoses d’arribar a la loteria final. En la tanda decisiva, Rui Patricio va encertar en el xut de Kuba i Quaresma va segellar l’èxit lusità.

Polònia, 1 (3); Portugal, 1 (5)

PENALS: 0-1, Cristiano; 1-1, Lewandowski; 1-2, Renato; 2-2, Milik; 2-3, Moutinho; 3-3, Glik; 3-4, Nani; 3-4, Blaszczykowski, per a Rui Patricio; 3-5, Quaresma.