L'EUROCOPA DEL 2016

Anglaterra pateix per tombar Gal·les en l'últim moment

Vardy i Sturridge, en el minut 91, remunten el gol de falta de Bale (2-1)

rpaniagua34318758 topshot   england s forward daniel sturridge celeb160616173221

rpaniagua34318758 topshot england s forward daniel sturridge celeb160616173221 / PAUL ELLIS

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En el futbol no sempre guanya qui juga més bé. De vegades les defenses, l’orgull i la contenció s’imposen al talent i l’ambició. Afortunadament això no sempre passa. El duel britànic de Lens en va ser un bon exemple, amb la victòria de la selecció que més ho va intentar. Anglaterra va patir moltíssim per doblegar la combativa i sòlida Gal·les (2-1). No ho va aconseguir fins al minut 91 amb un  gol de Sturridge que va fer justícia.

Els pross van ser millors que el seu rival, que va allargar la seva mala ratxa davant els anglesos, als quals no guanyen des del 1984, amb gol de Mark Hughes. Gareth Bale va avançar el conjunt de Chris Coleman amb un míssil dels seus, però els canvis de Roy Hodgson van funcionar i dos suplents, com Vardy i el salvador del Liverpool, van firmar la remuntada. Anglaterra ja mana al grup.

Hodgson va repetir alineació  però els canvis van acabar decidint el partit a la segona part

La desgràcia patida en el debut davant Rússia a Marsella, quan Vassili Berezutski va evitar el triomf anglès en el temps afegit, va donar pas ahir a una eufòria tremenda. També en l’últim sospir, quan l’empat semblava definitiu. Aquelles taules classificaven Gal·les i deixaven Anglaterra pendent de l’última jornada. 

El gol de Sturridge ho va canviar tot i els pross ja caminen per la ruta bona per acabar primers. Si Espanya fa el mateix i arriba fins a semifinals, es podria produir un duel contra el bloc de Wayne Rooney.

Hart no va estar afortunat  en el míssil de l'astre blanc a 33 metres de la porteria. El triomf final el salvarà de més d'una crítica

Havien comentat Bale i Ramsey, l’interior de l’Arsenal, que els gal·lesos juguen amb molt més orgull i passió que els seus veïns. Potser és l’única raó per explicar com va poder aguantar viu l’equip de Coleman fins al final. Les distàncies entre les dues seleccions almenys s’han estret. El derbi britànic ja no queda reservat només al tradicional pols entre Anglaterra i Escòcia. Gal·les també vol el seu protagonisme i lluitarà amb Rússia en l’última jornada per una plaça als vuitens.

Hodgson no va fer gaire cas de les demandes de l’afició i va repetir el mateix equip de l’estrena davant Rússia, tot i que només va durar 45 minuts. Sterling podia haver avançat  Anglaterra amb una ocasió claríssima (m. 6). Els pross van protestar una mà de Davies (m. 32) a l’àrea, tan clara com involuntària, abans de rebre el dur cop del gol gal·lès.

ERROR DE HART

Com va passar en el debut, Bale va aparèixer per marcar amb una falta a 33 metres (m. 41) de la porteria que va sorprendre Hart. El xut estava enverinat però el meta del City va quedar retratat. Sort va tenir de la remuntada final. Si no li hauria caigut més d’una crítica.

El seleccionador anglès va recórrer a Vardy i Sturridge per canviar les coses mentre els seus seguidors ho donaven tot a la grada. Hi havia clara majoria d’anglesos (28.000) però els gal·lesos (7.000) també van animar sense descans en un duel sense incidents importants, cosa que és notícia en una Eurocopa tensa i volcànica.

Notícies relacionades

El golejador del Leicester va deixar aviat el seu segell a l’aprofitar una pilota penjada a l’àrea, mal resolta per la defensa gal·lesa (m. 55). Quedava molt temps i Gal·les va seguir atrinxerada al darrere, tot i que Jonathan Williams (m. 79) ho va provar des de lluny. Llavors ja hi havia el jove Rashford al camp. Anglaterra ho va donar tot per guanyar i va trobar el premi just en la prolongació. 

Sturridge va ser l’heroi en un final apoteòsic que deixa el grup molt igualat. «Òbviament és una decepció enorme, però estic molt orgullós del meu equip. Ho hem donat  tot, no hem pogut fer més. L’Eurocopa encara no s’ha acabat», va proclamar Bale, l’ídol de tot un país. 

Anglaterra, 2; Gal·les, 1

GOLS: 0-1, m. 41: Bale. 1-1, m. 55 Vardy. 2-1, m. 91: Sturridge