L'EUROCOPA 2016

França defensa el dispositiu de seguretat contra els 'hooligans'

"Estava perfectament adaptat a aquest partit. Era suficient", assegura el responsable de la policia de Marsella

rpaniagua34225126 a man is apprehended by french police in downtown 160612151409

rpaniagua34225126 a man is apprehended by french police in downtown 160612151409 / Darko Bandic

1
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / TOLOSA (enviat especial)

Els terribles episodis de violència viscuts en l'inici de l'Eurocopa no han convençut les autoritats franceses de la seva nefasta planificació. Un partit entre Anglaterra i Rússia feia presagiar el pitjor i la policia no va estar a l'altura, una evidència que no han volgut reconèixer a les altes esferes del país. 

"El dispositiu estava perfectament adaptat per a la sensibilitat d'aquest partit. Era suficient", va afirmar el responsable de la policia de MarsellaLaurent Núñez, que almenys va admetre que per als pròxims partits que es disputin en aquesta ciutat del sud de França es "treuran les conclusions" del que ha passat.

DOBLE ATURADA CARDÍACA

La batalla campal entre seguidors russos i anglesos va deixar 31 ferits lleus i quatre de greus. El màxim responsable de la seguretat de Marsella va insistir que les forces de l'ordre van intervenir cada vegada que es produïa un enfrontament "per dispersar els manifestants".

El ferit més greu, un anglès de 51 anys que va patir una doble aturada cardíaca al ser agredit amb una barra de metall, estava "estable" aquest matí, mentre que la majoria de la resta de ferits "ja han sigut donats d'alta dels centres sanitaris on van ser atesos", va afegir Núñez.

ERRORS ALS CONTROLS

Les autoritats franceses admeten que va haver-hi errors als controls d'accés a l'estadi Velódrome, ja que alguns espectadors russos van aconseguir introduir-hi petardsbengales i elements pirotècnics. És una de les coses que han de corregir-se. 

França ja té una llista negra  amb 3.000 britànics als quals no permet entrar al seu territori per generar disturbis

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, va presidir a última hora de dissabte una "reunió de crisi" en què es van abordar punts com ampliar les prohibicions de venda d'alcohol o incrementar les llistes de persones a qui s'imposen restriccions.

Notícies relacionades

França ja té una llista negra de 3.000 britànics als quals no permet entrar al seu territori per estar fitxats com a generadors de disturbis, mentre que el Regne Unit ha retirat el passaport a centenars de ciutadans.

Ara s'impedirà que qualsevol que sigui identificat per participar en incidents s'acosti a les proximitats dels estadis, a les zones de seguidors o als centres urbans on continua la festa després del futbol. Queda gairebé un mes de Eurocopa i s'ha d'evitar episodis tan lamentables com l'ocorregut a Marsella.