Mirant al futur

Un pla d’educació pioner

Prat Educació continua innovant el seu currículum i aposta per les competències de lideratge en batxillerat i cicles formatius

Un pla d’educació pioner
1
Es llegeix en minuts

La institució Prat Educació, especialitzada en batxillerat i en cicles formatius, s’ha convertit en el primer centre d’Espanya a incloure en els seus plans d’estudi un mòdul per fomentar les capacitats de lideratge dels seus estudiants. Aquesta escola compta amb una gran trajectòria al capdavant de les innovacions en el camp de l’educació i aquesta iniciativa, desenvolupada junt amb l’equip de la plataforma TeamLabs, torna a actualitzar el seu model formatiu a fi de cobrir les necessitats reals del context laboral actual

Tal com comenta Justi Hidalgo, cap d’estudis i coordinador pedagògic del centre, aquesta nova proposta curricular té l’objectiu de complementar les classes teòriques i pràctiques de cicles formatius i batxillerat, oferint una sèrie de competències tant personals com professionals altament demanades a escala laboral. I és que cada vegada les empreses valoren més aquells perfils proactius capaços d’afrontar amb determinació qualsevol tipus de desafiament.

Tres punts cardinals

Aquest nou projecte educatiu s’estructura entorn de tres eixos vertebrals que posen a l’abast dels alumnes tota mena d’eines i habilitats per aprendre a gestionar el treball a diferents nivells. 

En primer lloc, es troben les sessions de lideratge personal, centrades en la principal figura d’aquest mòdul: el mateix alumne. Aquí els estudiants desenvolupen tota mena de competències relacionades amb l’autoconeixement, com la capacitat d’autoanàlisi, la fixació d’objectius o la intel·ligència emocional.

Notícies relacionades

En segon lloc, el mòdul es dirigeix a una de les qualitats més requerides per les empreses: el lideratge en equip. Aquestes sessions es focalitzen sobre activitats més col·laboratives, com la feina en equip, la presa de decisions conjuntes o la gestió de projectes en equip.

Finalment, el mòdul acaba la seva formació a través de l’ensenyament d’habilitats amb impacte social, com la identificació i anàlisi de tendències, la creació de xarxes de contactes o la internacionalització de projectes. Una proposta educativa integral que busca que els estudiants assoleixin el seu potencial més gran.