IDIOMES

L’anglès, l’assignatura pendent d’Espanya

Un estudi revela que el domini de l’idioma no millora i s’estanca en el rànquing mundial

L’anglès, l’assignatura pendent d’Espanya
1
Es llegeix en minuts

Espanya continua sense millorar el seu nivell d’anglès, per la qual cosa continua situant-se a la cua d’Europa, amb el mateix nivell que ostentava fa una dècada, segons es desprèn de l’informe EF EPI 2020, que el situa en la 34a posició dins del rànquing mundial. En total, suma 537 punts. 

L’índex de nivell d’anglès d’EF Education First fa una avaluació sobre el domini de l’idioma en adults i classifica els països i regions no angloparlants. Aquesta edició les dades s’han extret de la prova d’anglès EF SET que han realitzat 2,2 milions de participants de 100 països. 

Els Països Baixos, líders

De les quatre grans economies de l’eurozona, Alemanya ha obtingut una bona puntuació, mentre que França, Espanya i Itàlia continuen ocupant les últimes posicions del rànquing. Per la seva banda, el primer lloc ha anat per segon any consecutiu per als Països Baixos, seguit de Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Noruega, Àustria, Portugal, Alemanya, Bèlgica i Singapur. 

Però si ens centrem només en les dades d’Espanya, l’informe revela que la Comunitat de Madrid és la que millor parla anglès amb 573 punts, seguida de Catalunya (568). Per la seva banda, el País Basc, Castella i Lleó, Galícia, Aragó, Astúries i Navarra obtenen un nivell alt d’anglès, mentre que a Cantàbria se li concedeix un nivell mitjà.

Per sota de la mitjana

Notícies relacionades

Per sota de la mitjana espanyola, se situen el País Valencià, Andalusia, les illes Balears, Castella-la Manxa, Múrcia, les Canàries i Extremadura. 

L’estudi també mostra les dades per ciutats espanyoles. Segons aquests, Madrid, Barcelona, Bilbao, la Corunya, Saragossa, Sevilla i Màlaga estan per sobre de la mitjana espanyola. Així mateix, l’informe conclou que les persones de 26 a 30 anys tenen el domini més gran de l’anglès a tot el món.