EDUCACIÓ

¿Per què optar per la formació professional?

El mercat del treball canvia a un ritme vertiginós i demanda cada vegada més perfils tècnics

formacion profesional

formacion profesional

1
Es llegeix en minuts
Joana Comas

El mercat del treball canvia a un ritme vertiginós i demana cada vegada més perfils tècnics. Un dels valors socials de la companyia Telefónica és el desenvolupament de l’educació i formació al llarg de tota la vida, promovent programes de transformació tecnopedagògiques per a les institucions educatives i projectes de formació i acompanyament al professorat, i avançant cap a noves modalitats de capacitació que donin suport al creixement i millora del talent intern de les organitzacions.

En concret, recolzen la formació professional ambl’Institut Tecnològic Telefónica contribuint a tancar la bretxa existent entre la demanda d’ocupació i les professions digitals, oferint formació oficial, innovadora i de qualitat, i impulsant l’ocupabilitat a través de formació intensiva en matèries digitals. Així, la formació professional s’ha convertit en l’opció més triada pels estudiants. ¿Per què?

Especificitat i diversitat

Ofereix continguts específics amb la finalitat d’instruir l’alumne en el domini de les habilitats i competències que necessitarà per espavilar-se en un sector determinat. L’alumne coneix perfectament què aprendrà, cosa que augmenta la motivació i redueix la frustració. A més, l’oferta acadèmica és molt àmplia –a Espanya hi ha 150 cicles formatius dins 26 famílies professionals.

Perspectiva internacional

Actualment, aquests estudis són més valorats a la Unió Europea que a Espanya –al voltant del 50% de la població activa europea és titulada a FP– i les ofertes laborals per a aquest tipus de professional són més grans. Impulsa, per tant, la mobilitat internacional dels treballadors perquè els coneixements adquirits poden aplicar-se en qualsevol lloc del món.

Practicitat i inserció laboral

La teoria és imprescindible per a la pràctica, però en aquest àmbit s’atorga més pes a l’aspecte pràctic. Abans de finalitzar els seus estudis, els alumnes fan pràctiques remunerades en centres de treball. Gràcies a aquestes pràctiques, tenen la seva primera presa de contacte amb el món professional i amb les tasques pròpies del seu lloc, i augmenten així les seves possibilitats d’inserció laboral.

Formació contínua

Notícies relacionades

Aquest tipus d’estudis, dividits en tres estadis –bàsic, mitjà i superior–, permeten un aprenentatge continu. ¿Com? A través de passarel·les es pot passar d’un grau bàsic a un de mitjà i d’un de mitjà a un de superior sense necessitat de superar un examen. També es pot fer el salt d’un grau superior a una carrera universitària. Un model que afavoreix la inclusió social. 

Si vols saber més sobre les programes educatius de Telefónica, pots trobar més informació aquí