BIZBARCELONA I SALÓ DE L'OCUPACIÓ

Un nombrós programa de xerrades i activitats per a la reactivació

La celebració de les dues cites ofereix als assistents més de 260 propostes pràctiques i inspiradores

Es podran seguir de manera presencial i per 'streaming' a través de Reactivem Barcelona Live

bizact

bizact

2
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, amb més de 260 activitats i conferències entre els dos, uneixen forces amb l’objectiu de reimpulsar els negocis per generar creixement econòmic i oportunitats laborals, així com per analitzar la millor manera d’integrar els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU en el dia a dia empresarial.

Bizbarcelona ha dividit la seva programació en cinc àrees temàtiques: Emprendre; Creixement; Nous reptes, noves realitats; Start-ups & Business Innovation i Talent Arena, aquest últim espai serà compartit amb el Saló de l’Ocupació. La fira ha convidat diversos perfils d’experts per escoltar les seves propostes i recomanacions, ja sigui en el vessant més institucional com en l’acadèmica, passant per consultors, psicòlegs, inversors, tècnics, emprenedors i empresaris exemple de bones pràctiques, amb noms com el president de PIMEC, Josep González, el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell i el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

Idees per emprendre

En l’àmbit d’emprendre, les persones amb idees de negoci o projectes empresarials en fases inicials trobaran un bloc de conferències específic per ajudar-les a materialitzar-los. Per exemple, el consultor i professor d’ESADE, Joan Riera, identificarà els 10 principis que han d’utilitzar per afrontar els nous reptes. Per la seva part, en el bloc de conferències dedicades al creixement empresarial es parlarà d’estratègies de màrqueting i nous valors, de trobar socis en mercats internacionals, de la transició cap a la sostenibilitat, de tecnologia, ciència i innovació...

Quant a l’univers de les ‘start- up’s, Bizbarcelona proposa ponències a mida per a aquesta mena de companyies tecnològiques oferint pautes de com trobar finançament en les diferents fases i assenyalant l’oportunitat de col·laboració entre noves empreses i grans corporacions. Destaca la participació de la presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener, la inversora de Paocapital, Helena Torras, la presidenta del Circuit de Catalunya, María Teixidó i el cofundador de ByHours i Mutter Ventures, Christian Rodríguez.

Finalment, la Talent Arena, terreny compartit entre Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, debatrà sobre l’atracció de talent, els nous perfils professionals, el lideratge, la col·laboració o la inclusió laboral, a més d’erigir-se en un punt de trobada entre empreses i talent.

Oportunitats laborals

Si Bizbarcelona està enfocat a les empreses, el Saló de l’Ocupació proposa un programa de xerrades, tallers, taules rodones i demostracions amb l’objectiu d’ajudar a qui busca feina o reorientar la seva carrera professional. La cita es divideix en sis àrees temàtiques: Coneix, Apropa’t, Descobreix, Prepara’t i Comparteix, a més de l’esmentada anteriorment, Talent Arena.

Notícies relacionades

Es podrà aprendre com afrontar una entrevista laboral o fer un videocurrículum, hi haurà una àrea d’assessorament i fins i tot es podrà participar en un ‘escape room’ per superar un procés de selecció. Així mateix, els assistents podran interactuar amb més de 30 empreses de diferents sectors amb processos de selecció de personal oberts.

Organitzada per Fira de Barcelona, aquesta doble cita està promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa. Hi col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’AMB i Pimec.

Protocol de prevenció

 La seguretat és, per raons òbvies, un dels aspectes més importants. Per garantir la màxima seguretat dels visitants, Fira de Barcelona implementarà un programa de prevenció elaborat en col·laboració amb experts en gestió de riscos i l’assessorament de l’Hospital Clínic.     

Temes:

Emprenedors