Doble cita firal

Idees i recursos per promoure la reactivació econòmica i laboral

Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació adapten els negocis, l'ocupació i el talent a la nova realitat

Els dos esdeveniments se celebraran sota les estrictes mesures d'un protocol de seguretat i prevenció

413a0394

413a0394

3
Es llegeix en minuts

L’activitat firal torna al recinte de Montjuïc del 21 al 23 de setembre amb la celebració conjunta de Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació. La doble cita, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, ha programat més de 260 activitats i comptarà amb les màximes mesures de seguretat i prevenció.

Emprenedors, autònoms, pimes, ‘start-ups’ i persones que busquen feina o que volen reorientar la seva carrera professional trobaran al Bizbarcelona i al Saló de l’Ocupació eines, idees, recursos, assessorament i propostes formatives útils. «Estem determinats a utilitzar tots els recursos al nostre abast per reduir l’impacte d’aquesta crisi i contribuir a la reactivació de l’economia de la ciutat», proclama Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona.

Els dos salons tenen el seu propi programa d’activitats i combinaran el format presencial en un entorn segur, aplicant un estricte protocol de prevenció, amb la retransmissió de conferències i assessorament a través d’una plataforma virtual.

Sis àrees temàtiques

Bizbarcelona s’estructura entorn de sis àrees temàtiques: Emprendre, Creixement, Nous reptes i noves realitats, Start-ups & Business Innovation, Talent Arenai i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’esdeveniment també inclourà una zona amb 30 estands d’entitats, institucions i empreses amb eines, recursos i solucions per als negocis, la gestió empresarial, el màrqueting i les vendes. I l’àrea Bizfranquicias comptarà amb la presència de marques i consultores que presentaran els seus models de negoci i cartera d’ensenyes per franquiciar.

El recinte de Montjuïc acollirà els dos salons del 21 al 23 de setembre

La nova realitat exigeix transformar i adaptar els negocis a les tendències tecnològiques, socials i empresarials que marcaran l’economia post-Covid. Així, les conferències previstes a Bizbarcelona tractaran qüestions essencials per als emprenedors, les pimes i les ‘start-ups’. També es compartiran experiències d’èxit i es presentaran els ODS com una oportunitat per reactivar l’economia de forma responsable i sostenible.

Com a novetat, Bizbarcelona reconeixerà les millors iniciatives emprenedores i solucions aportades per pimes que hagin ajudat a fer front a l’emergència sanitària.

Noves oportunitats

Per la seva part, el Saló de l’Ocupació es converteix en l’opció ideal per a la gent que busqui feina, fórmules d’autoocupació o un canvi professional. Entre les més de 125 activitats que ofereix, s’inclouen xerrades, conferències, tallers, espais d’assessorament individualitzat i serveis personalitzats d’orientació laboral i de defensa dels drets dels treballadors. L’esdeveniment comptarà també amb una àrea per conèixer entitats i opcions laborals en el tercer sector i un àmbit específic per a professionals del món de l’ocupació on compartir idees, estratègies i bones pràctiques en recursos humans, transformació del treball i inserció laboral.

Notícies relacionades

Es pot destacar que Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació compartiran l’àrea Talent Arena, on es portaran a terme conferències en les quals s’analitzaran les tendències en la gestió del talent mentre una trentena d’empreses explicaran les seves necessitats de contractació i perfils sol·licitats. Així mateix, es realitzaran activitats de ‘networking’ per generar oportunitats laborals.

Aquest any, el Saló de l’Ocupació integra la fira Sí i Millor que organitza la Federació de Centres Espacials de Treball de Catalunya (Fecetc), la missió de la qual és facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Fira de Barcelona torna a l’activitat

Després del parèntesi obligat per la pandèmia, Fira de Barcelona reprèn la seva activitat firal. La prioritat de la institució es basa a tornar «amb totes les mesures de prevenció i seguretat dels participants i l’objectiu que la seva assistència a un esdeveniment contribueixi a rellançar el seu negoci i fer ‘networking’», declara Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, que destaca la importància que adquireix «la gran varietat de sectors empresarials presents en els esdeveniments i l’impacte econòmic i social que la Fira genera en el territori», així com «la celebració de fires presencials on la proposta virtual serà cada vegada més rellevant». Amb la mirada posada en el 2021, però ja durant l’últim quadrimestre de l’any, Fira de Barcelona treballa en l’organització d’importants cites firals.

Temes:

Fires