Els gràfics de borsa són elements essencials per a l'anàlisi tècnica borsària

Els de barres, de línies o les espelmes japoneses ofereixen informació complementària

esta

esta

3
Es llegeix en minuts
D. R. / Barcelona

D’acord amb els experts, per poder entendre el mercat financer i prendre decisions encertades al fer les inversions, és fonamental que el 'trader' dugui a terme una anàlisi tècnica borsària dels actius en els quals estigui interessat, i per a això ha d’utilitzar diferents eines. Entre aquestes, hi ha els gràfics de borsa.

Al ferl’anàlisi tècnica borsària,  és important que el 'trader' triï el tipus de gràfic que utilitzarà, ja que això li permetrà visualitzarl’entorn financer, així com la tendència delsinstruments financers, dels parells de divises del mercat Forex i les matèries primeres. Això li permetrà invertir de manera estratègica, i evitarà sorpreses desagradables.

El 'trading online' és una activitat rendible per als inversors que saben utilitzar les eines financeres i aprofiten les oportunitats que se’ls van presentant a l’operar amb instruments financers dins dels mercats borsaris nacionals i internacionals.

¿Què són els gràfics de borsa?

Podem definir el gràfic de borsa com una representació dels preus durant un període de temps determinat, en el qual es pot observar la situació del mercat, de manera immediata. És interessant saber que els tipus de gràfics de borsa més comuns són els gràfics d’espelmes japoneses i els gràfics de barres. Tot i que aquests dos tipus de gràfics són molt diferents, són molt similars en la informació que proporcionen.

Espelmes japoneses

Els gràfics d’espelmes, també coneguts com a 'espelmes japoneses’, es van originar al Japó durant el segle XVIII. Van ser dissenyats pels comerciants d’arròs que, a través del traçat d’aquests gràfics, tindrien l’oportunitat d’analitzar els probables moviments dels preus de l’arròs que poguessin afectar el seu negoci.

Els gràfics de barres, igual com els gràfics d’espelmes, proporcionen la informació completa i necessària sobre un lapse de temps determinat. Els gràfics d’espelmes tenen l’avantatge de resoldre el problema de la percepció, que és el defecte dels gràfics de barres. Aquests gràfics es consideren més atractius i més fàcils d’interpretar i s’hi poden llegir de manera visual i fàcil el preu més alt i el preu més baix. Cada espelma proporciona una manera senzilla d’interpretar la imatge de l’acció del preu, i permet al 'trader' fer immediatament comparacions de la relació existent entre l’obertura i el tancament. Aquesta relació és la informació fonamental de les espelmes.

Gràfics de barres

Els gràfics de barres tenen l’objectiu de proporcionar els preus d’obertura i tancament i, alhora, permet mostrar els preus alts i baixos d’un període determinat. La part inferior de la barra permet mostrar el preu més baix o el preu mínim negociat en un lapse de temps definit. En canvi, la part superior de la barra indica el preu més alt que va ser pagat o el preu màxim assolit en un període. És important saber que la barra en la seva totalitat representa el rang de cotització d’un lapse específic de temps. Les marques horitzontals a l’esquerra i a la dreta de la barra vertical representen els preus d’obertura i de tancament proporcionalment.

Aquests gràfics mostren les dades de manera particular, així com el comportament del preu durant un interval específic de temps. 

Gràfics de línia

En aquest gràfic el preu està representat per una línia simple que enllaça a un conjunt de punts de dades contínues. Mitjançant el gràfic de línia, es pot mostrar el preu de tancament en un lapse determinat de temps. Aquest preu de tancament és considerat com l’element més important dins de les dades de l’anàlisi. Utilitzar aquests gràfics permetrà ajudar els inversors a identificar de manera ràpida les tendències i l’acció del preu.

És important saber que tots els gràfics ofereixen dades rellevants d’interès. Per poder fer una anàlisi de tendència més precisa es recomana combinar els gràfics de borsa.

Notícies relacionades

A part de l’anàlisi amb els gràfics és ideal que el 'trader' estudiï els motius que produeixen certes situacions. Així mateix, haurà d’adonar-se de tots els factors econòmics, polítics, socials, i fins i tot del medi ambient que puguin influir o afectar la tendència dels preus dels actius en els quals estigui interessat.

És important que els 'traders' estiguin ben informats de les publicacions tant d’esdeveniments com de notícies dels mercats. A aquesta eina se la coneix com a calendari econòmic, ajuda a complementar l’anàlisi dels gràfics i permet fer operacions de forma molt més professional.

Temes:

Borsa