Final abrupte

Cancel·len el creuer que oferia una volta al món de tres anys

‘Life at sea’ prometia un viatge de 130.000 milles nàutiques, equivalents a 240.000 quilòmetres, en una travessia que incloïa 140 països i set continents

Cancel·len el creuer que oferia una volta al món de tres anys
3
Es llegeix en minuts
EFE

El ‘viatge d’una vida’ planejat per aquells que van pagar per una cabina en un creuer de tres anys de durada pel món va acabar de forma abrupta després de reconèixer la companyia Miray Cruises que no té barco i cancel·lar-ne la sortida, va informar aquest diumenge un mitjà del sector.

‘Life at sea’, una nova marca del grup Miray Cruises, prometia l’experiència d’una vida en un creuer que havia de salpar d’Istanbul (Turquia) l’1 de novembre, però se’n va posposar la data de sortida fins a l’11 d’aquest mes, un ajornament que tampoc es va poder complir.

L’última data establerta per a la sortida va ser el 30 de novembre, des d’Amsterdam (Països Baixos), però, menys de dues setmanes abans de la partida, la companyia va informar els passatgers que s’havia cancel·lat el creuer.

«Miray Cruises ha cancel·lat oficialment el creuer mundial de tres anys de ‘Life at sea’», ha assenyalat avui la revista ‘Cruise Industry News’, i va indicar que, pel que sembla, el barco compromès amb Life at Sea, l’antic ‘AIDAaura’, va ser venut al novembre a una altra companyia, Celestyal Cruises.

Diversos passatgers que van reservar algunes de les 111 cabines venudes encara es troben a Istanbul, ja que van arribar allà abans de la data de sortida original.

I d’altres diuen que no tenen on tornar, ja que «van vendre o van llogar casa seva abans del viatge al voltant del món, a més de desfer-se de les seves possessions», va recollir el canal de televisió CNN.

La gran majoria dels viatgers no només van gastar desenes de milers de dòlars per realitzar el somni de la seva vida, sinó que ara s’enfronten a una espera de diversos mesos per recuperar els diners.

La companyia va indicar, segons l’esmentat mitjà, que abonarà els pagaments en quotes mensuals, a partir de mitjans de desembre. També ha ofert fer-se càrrec de l’allotjament fins a l’1 de desembre, així com dels vols de tornada a casa per a qualsevol que es trobi ara encallat a Istanbul, però «alguns diuen que no tenen llars on tornar».

La directora executiva de ‘Life at sea’, Kendra Holmes, va renunciar a la companyia al novembre i va gravar un vídeo per als passatgers en el qual admetia que el creuer no salparia, segons CNN.

Al març, quan es va llançar aquesta proposta de creuer de llarga durada, «les reserves van tenir un començament espectacular, amb més de 1.300 sol·licituds en les primeres 24 hores», va dir llavors Mikael Petterson, director gerent de la nova companyia i de la qual es va separar al maig.

‘Life at sea’ prometia un viatge de 130.000 milles nàutiques, equivalents a 240.000 quilòmetres, en una travessia que incloïa 140 països i set continents, amb escales en 382 ports i accés a 13 llocs declarats meravella del món.

Barcelona, Miami, Rio de Janeiro, l’Antàrtida i Seül eren alguns dels llocs que visitaria.

La pàgina web de ‘Life at sea’ segueix encara operativa, oberta la possibilitat de reserva de cabina i el comptador actiu amb el compte enrere per a la sortida del creuer, el 30 de novembre.

Així, una cabina al pont 6 costa per persona a l’any 81.639 dòlars, amb un dipòsit de reserva de 124.908 dòlars.

Alguns passatgers van expressar a CNN la seva «sorpresa i consternació per la cancel·lació» del creuer, ja que havien fins i tot venut casa seva o tancat negocis per embarcar-se en aquesta aventura.

Notícies relacionades

Als passatgers se’ls prometien els àpats, entreteniment i activitats recreatives, també «connectivitat» i les comoditats i la funcionalitat per poder treballar a bord.

El barco incloïa un hospital de guàrdia les 24 hores amb visites mèdiques gratuïtes, classes d’aprenentatge i enriquiment, i l’oportunitat de tenir un impacte positiu a través d’iniciatives voluntàries i filantròpiques.

Temes:

Creuers